Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ευθύνη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων τα όπλα μαζικής καταστροφής

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αιτιολογώντας την καταψήφιση σχετικής Εκθεσης για τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης κατέδειξε την ευθύνη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώνοντας τα εξής:

«Η ευθύνη παραγωγής, διάδοσης και χρήσης Οπλων Μαζικής Καταστροφής (πυρηνικά, χημικά, βιολογικά) ανήκει αποκλειστικά στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και χώρες της ΕΕ. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, την οποία προσπαθούν να αποκρύψουν τα Ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου. Αναλώνονται σε μια λογοκοπία κι ένα υποκριτικό ενδιαφέρον, χωρίς ποτέ να κατονομάζουν ποιος παράγει, διαδίδει και χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα.

Στην παλαιότερη και πρόσφατη ιστορία, τα όπλα μαζικής καταστροφής χρησιμοποιήθηκαν πάντα για να υποτάξουν τους λαούς στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι βομβαρδίστηκαν από τις ΗΠΑ. Οι βόμβες φωσφόρου (Ναπάλμ) χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά στο Γράμμο κατά του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στο Βιετνάμ από τις ΗΠΑ. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στους πολέμους κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας. Τα χημικά και βιολογικά όπλα πωλήθηκαν από ευρωπαϊκές εταιρίες στον Σαντάμ. Χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ στη Φαλούτζα. Οταν και όποτε χρησιμοποιήθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής είχαν και έχουν την ταυτότητα του ιμπεριαλισμού.

Για όλα αυτά, τα Ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου όχι μόνο δεν κάνουν καμιά αναφορά, αλλά μετατοπίζουν τις ευθύνες σε μικρότερα κράτη και επιμέρους πλευρές, με συκοφαντικές πολλές φορές κατηγορίες, για να δημιουργήσουν προσχήματα νέων επεμβάσεων και πολέμων, και να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ