Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ
Καυγάς για την πίτα και την «εξουσία»

Χοντραίνει ο αδυσώπητος πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των μεγαλοεκδοτών-καναλαρχών, με στόχο το ξαναμοίρασμα της πίτας και την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στο χώρο των ΜΜΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ευρισκόμενη σε πλήρη εξέλιξη κόντρα μεταξύ του καναλιού «Αλφα», ιδιοκτησίας Δ. Κοντομηνά, και της «Ελευθεροτυπίας» του Χρ. Τεγόπουλου, είναι απλά η αφορμή και το όχημα για να επιτευχθούν συνολικότερες ανακατατάξεις στα ΜΜΕ και αναδιατάξεις συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν σπεύσει να πάρουν θέση και άλλα συγκροτήματα, π.χ., το «Εθνος» του Γ. Μπόμπολα, που τάσσεται απέναντι από την «Ελευθεροτυπία», ενώ το συγκρότημα Λαμπράκη φαίνεται να απομακρύνεται από τη στάση «επιτήδειας ουδετερότητας», αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φιλοξενήσει συνέντευξη του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στο αυριανό «Βήμα»... Το ερώτημα που αιωρείται είναι αν θα υπάρξει «απάντηση» της «Ελευθεροτυπίας» στην πολύπλευρη επίθεση που δέχεται και η οποία έχει πλήξει το «αδέσμευτο» και την αξιοπιστία της. Μέχρι τώρα περιορίζεται στην «απαξίωση» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, απαντώντας στις αποκαλύψεις του, που αφορούν στην απευθείας ανάθεση των Ολυμπιακών προπονητηρίων στον Αγιο Κοσμά σε ολλανδική εταιρία, την οποία εκπροσωπούσε η επιχειρηματίας Βιργινία Βεντουράκη, σύζυγος του διευθυντή της εφημερίδας, Σερ. Φυντανίδη.

Σε χτεσινό της σχόλιο η «Ελευθεροτυπία» επιτίθεται στον οικοδεσπότη της «Ζούγκλας» στολίζοντάς τον με πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ψεύτης, αναθεωρητικός τηλεδικαστής, παρανοϊκός και μεγαλομανής. Εκμεταλλευόμενη τη δήλωση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου ότι «η κυρία Βιργινία Βεντουράκη - Φυντανίδου, σύμφωνα με την προανακριτική εξέταση, παραπέμπεται για απιστία με την "Ντε Μπουρ", την εταιρία της», την οποία ο ίδιος αναίρεσε στη συνέχεια λέγοντας ότι «δεν υπάρχει το όνομα της κυρίας Βεντουράκη στο πόρισμα», η εφημερίδα σημειώνει: «Ο Δημοσιογράφος είναι (πρώτα) ψεύτης. Ο Δημοσιογράφος είναι υπεράνω όλων. Uber alles. Ο Δημοσιογράφος είναι αναθεωρητικός τηλεδικαστής. Ο Δημοσιογράφος είναι παρανοϊκός: έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Υποφέρει από μεγαλομανία (folie de grandeur)». Επίσης, δηλητηριώδης ήταν ο «καιρός» της «Ε»: «Προσοχή: Εκδότης με τρελόχαρτο γιατρών, οπλοφορεί», φωτογραφίζοντας, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, τον μεγαλοδημοσιογράφο.

Από τη «Ζούγκλα» ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος συμπλήρωσε τις αποκαλύψεις του αναφέροντας ότι η Β. Βεντουράκη, εκτός από τα έργα στον Αγιο Κοσμά είχε διεκδικήσει και άλλα Ολυμπιακά ή δημόσια έργα, καθώς και την «τέντα» που στήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική. Πάντως, μιλώντας στο δελτίο του «Αλφα» άφησε σαφώς να εννοηθεί ποιος είναι ο απώτερος στόχος: «Το θέμα δεν είναι αν η κ. Βεντουράκη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δίωξη, αλλά εάν ο "σημαιοφόρος" κατά της διαπλοκής (σ.σ. ο διευθυντής της "Ε") ήταν και εκείνος μέσα στο παιχνίδι. Και ήταν...». Στο δελτίο του «Αλφα» χτες το βράδυ δόθηκε συνέχεια, με τον Ν. Χατζηνικολάου να θέτει το ερώτημα αν η σύζυγος του διευθυντή της «Ε» είχε πάρει πιστοποιητικό διαφάνειας από το ΕΣΡ...

Την ίδια στιγμή, όμως, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές για να μην προσλάβει η διαμάχη ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση που είχαν προχτές το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος του «Αλφα» και γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, Ν. Χατζηνικολάου, με τον εκδότη της «Ελευθεροτυπίας», Θ. Τεγόπουλο, στα γραφεία της εφημερίδας. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο Ν. Χατζηνικολάου επιχείρησε στο βραδινό δελτίο να διαχωρίσει την «Ελευθεροτυπία» από τον διευθυντή της, λέγοντας ότι «διαχωρίζει απόλυτα την "Ελευθεροτυπία" από τον Φυντανίδη» και ότι «εξηγήσεις δεν οφείλει η "Ελευθεροτυπία" αλλά ο κ. Φυντανίδης»... Επίσης, δεν αποδέχθηκε ότι «υπάρχει σύγκρουση μεταξύ δύο μέσων», ισχυριζόμενος ότι «ο "Αλφα" δεν ήταν σε γνώση του ρεπορτάζ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ