Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... νεανικά

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! «Εθνική Επιτροπή Εμπνευσης και Διαλόγου για τη Νέα Γενιά». Ομολογουμένως μόνο στο ΠΑΣΟΚ μπορούσαν να σκεφθούν αυτόν τον τίτλο για την καινούρια ...νεολαία τους, που δήλωσαν ότι θα δημιουργήσουν.

Τώρα, τι είδους «έμπνευση» μπορεί να δημιουργήσει σε ένα νέο άνθρωπο το ΠΑΣΟΚ, θα μας το εξηγήσει, φανταζόμαστε, το επόμενο διάστημα ο πρόεδρός του. Για την ώρα, προέχουν μάλλον οι εσωκομματικοί συσχετισμοί (όπως εύκολα ο καθένας αντιλαμβάνεται).

Πάντως, να τους θυμίσουμε ότι η θέση υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η θέση υπέρ του πολέμου στο Ιράκ και του «αντιτρομοκρατικού δόγματος», καθώς και οι απόψεις υπέρ των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που με ιδιαίτερη ζέση προβάλλει και προωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα αποτελέσουν ...αντικείμενο έμπνευσης.

«ΤΟ ΟΛΟ (σ.σ. ασφαλιστικό) σύστημα εξελίσσεται προς την ισότητα». Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία ζητά αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες και σίγουρα η απάντηση αυτή δεν είναι αρνητική.

Πέραν του ότι η ΕΕ δεν μπορεί να ζητά τίποτε άλλο πέρα από αυτά που έχουν συναποφασίσει όσοι την αποτελούν, το υπουργείο ομολογεί με σαφήνεια ότι εκεί το πάει, απλά προσπαθεί να το κάνει ...πιο μαλακά.

Οσο για τα περί «ισότητας των δυο φύλων», καλό θα ήταν να αφήσουν οι κυβερνώντες αυτού του είδους τα αστειάκια. Ουδέποτε κανείς διεκδίκησε ισότητα και, μάλιστα, ισότητα ...στην εξαθλίωση. Αν δεν το ξέρουν, το σχετικό αίτημα μιλά για ισοτιμία.

Πάντως, αν θέλουν όντως να προωθήσουν μέτρα πραγματικής ενίσχυσης των γυναικών, ας κάνουν κάτι για την ανεργία, ας κάνουν κάτι για την εκμετάλλευση σε κλάδους όπου παραδοσιακά ασχολούνται γυναίκες και ας πάρουν κάποια μέτρα ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτός των άλλων, τα προαναφερόμενα μέτρα θα βοηθούσαν και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, για το οποίο τόσο κόπτονται. Μόνο, που γι' αυτά πρέπει να δώσουν και όχι να πάρουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθρέφτης(2018-03-15 00:00:00.0)
«Ισότητα» στα μέτρα της ΕΕ και των μονοπωλίων ή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες;(2015-01-24 00:00:00.0)
Ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλίων(2009-03-28 00:00:00.0)
«Ισότητα» στα μέτρα του κεφαλαίου(2007-08-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-07-31 00:00:00.0)
Η αναθεώρηση του Συντάγματος αφορά και τις γυναίκες(1998-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ