Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ο αγώνας μας η καλύτερη απάντηση στην αστυνομοκρατία

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας στην προχτεσινή εκδήλωση στην Ακρόπολη

Από την προχτεσινή αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Από την προχτεσινή αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη
Την απαράδεκτη και προκλητική στάση της αστυνομίας στην προχτεσινή φιλειρηνική εκδήλωση στην Ακρόπολη καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Ακρόπολη που διοργάνωσε στις 8 Αυγούστου, για να τιμήσει τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι με τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς στις 6 & 9 Αυγούστου το 1945.

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης (2 διμοιρίες ΜΑΤ) σε μια φιλειρηνική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται - χωρίς το παραμικρό πρόβλημα - με την άδεια της αρμόδιας Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων επί 23 χρόνια συνεχώς αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά και δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την προσέλευση των φίλων της ειρήνης στο χώρο της συγκέντρωσης, τοποθετώντας "ταινίες" κατά μήκος των δρόμων πρόσβασης προς τον Ιερό Βράχο (Δ. Αρεοπαγίτου). Δικαιολογώντας την ενέργειά τους αυτή, οι επικεφαλής των αστυνομικών ισχυρίστηκαν - όταν ρωτήθηκαν από μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ - ότι οι ταινίες τοποθετήθηκαν για να εμποδίσουν τη διέλευση των οχημάτων!!! Στη συνέχεια, εμπόδισαν δυο νεολαίους της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης να περάσουν με τα πανό τους, ενώ ανάγκασαν τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελο Μαχαίρα να κατέβει από το αυτοκίνητό του και να φτάσει στο χώρο της εκδήλωσης με τα πόδια. Ανάλογες συμπεριφορές επέδειξαν και προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση των μελών της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ για να αφαιρεθούν τελικά οι "ταινίες" από τους δρόμους.

Την αποκλειστική ευθύνη αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς της αστυνομίας έχει η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος υλοποιώντας για λογαριασμό της στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις ΗΠΑ (πρόσφατη είναι η επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για θέματα "ασφάλειας") και υλοποιώντας τις εντολές ΗΠΑ και ΕΕ μέσα στο κλίμα της "τρομοϋστερίας", που καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστές, ενισχύει την αστυνομοκρατία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ισοπεδώνει δικαιώματα, λαϊκές κατακτήσεις και ελευθερίες και νομιμοποιεί τις κάμερες - χαφιέδες.

Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιες καταδικασμένες μεθόδους και τακτικές μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη, να κάμψουν το φρόνημα των αγωνιστών του φιλειρηνικού, αντιπολεμικού, λαϊκού κινήματος.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης όλης της χώρας, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συσπειρωθούν στο κίνημα ειρήνης, για να βάλουν φραγμό στα σχέδια όλων εκείνων που απεργάζονται τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα. Ο αγώνας μας είναι η καλύτερη απάντηση.

ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ».

  • Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με την οποία μέλη της ελέγχθηκαν μέχρι και για το σύνθημα του πανό που κράταγαν!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO(30/8/2014)
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης(2/5/2004)
Για να διευκολύνουν την κυκλοφορία...(30/4/2002)
Σε ρυθμούς φιλειρηνικούς όλη η χώρα(19/5/2001)
Το κίνημα ειρήνης σε συναγερμό(11/5/1997)
Το κίνημα ειρήνης σε συναγερμό(11/5/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org