Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Περιττεύουν οι αποδείξεις

Ως ...«προασπιστής» του «δημοσίου συμφέροντος» εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, στο Αργος την περασμένη Παρασκευή! Πρόκειται για το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος που μερικούς μήνες πριν και με ακροατές εκπροσώπους του κεφαλαίου στο δημαρχείο της Ελευσίνας δήλωνε πως «με την ανάπτυξη του πολιτιστικού ιστού (...) δημιουργούνται συνθήκες υπεραξίας»!

Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Πολιτισμού που δημιούργησε κύμα παραχωρήσεων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε εταιρίες, ενώ προετοιμάζει το έδαφος και για θεσμική κατοχύρωση της ιδιωτικοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ.

Φυσικά, δεν είναι μόνος του. Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων ρίψεων στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας «δικαιώνει», κατά τις προχτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θ. Ρουσόπουλος, «τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την αξιοποίηση του ολυμπιακού κεκτημένου, της υλικής και άυλης κληρονομιάς που άφησαν στον τόπο μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Η «καραμπινάτη», δηλαδή, εμπορευματοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας από τις πολυεθνικές-«χορηγούς» της ΔΟΕ αποτελεί «δικαίωση» της κυβέρνησης. Οι αποδείξεις πια περιττεύουν. Τα ομολογούν οι ίδιοι...

(Σημείωση: Κατά της χρήσης του Αρχαίου Σταδίου γι' αυτό το σκοπό έχει ταχθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων)...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org