Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... μικρομεσαία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, όλα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται σ' αυτή τη χώρα! Στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, ψήφισε η κυβέρνηση τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, το νόμο για την κατάργηση του 8ωρου και όλες τις νέες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά ανακοίνωσε ένα ακόμη πρόγραμμα για τη μηχανοργάνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιδοτούμενο, βέβαια, από κοινοτικά κονδύλια.

Το απλό ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά είναι το εξής: Πώς γίνεται τα πάντα να γίνονται υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτές να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να κλείνουν η μία μετά την άλλη;

Να υποθέσουμε, ότι οι μικρέμποροι δεν κατανοούν τις αξίες της «νέας διακυβέρνησης» και δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, οπότε προτιμούν πεισματικά το λουκέτο;

Μάλλον αυτός θα είναι ο λόγος. Αλλιώς θα πρέπει να πιστέψουμε τις υπερβολές και τις οπισθοδρομικές απόψεις που λένε ότι ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» δημιουργεί καθεστώς ζούγκλας, όπου οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις κατατρώνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί για τις εξελίξεις στο Ιράν, εκτιμώντας ότι αναπτύσσει πυρηνικό πρόγραμμα που απειλεί τη διεθνή κατάσταση και ισορροπία. Ταυτίζονται φυσικά οι προβληματισμοί τους με αυτούς των Αμερικανών που επίσης ανησυχούν και όλο και το «αγριεύουν» το πράγμα.

Ολοι καταλαβαίνουμε φυσικά πού το πάνε. Η όλη υπόθεση μοιάζει με έργο που έχουμε ξαναδεί, και συγκεκριμένα, με την πρώτη επίθεση στο Ιράκ επί πατέρα Μπους. Η διαφορά με τη δεύτερη επίθεση του υιού Μπους είναι πως οι «φιλειρηνικοί» Ευρωπαίοι μοιάζουν να βρίσκονται «μέσα στο κόλπο».


Γρηγοριάδης Κώστας

Κατά τα άλλα οι δυτικές «πολιτισμένες» κοινωνίες μας απειλούνται πανταχόθεν από τρομοκράτες!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ