Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Και μεσίτης διαμερισμάτων...

Μόλις πρόσφατα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας είχε καταγγείλει την απόφαση του ΟΕΚ να αγοράσει 3.000 διαμερίσματα, ανεβάζοντας το κόστος της κατοικίας για τους δικαιούχους του

Την ώρα που ο ΟΕΚ ξεπουλάει προκλητικά την περιουσία του στους ιδιώτες, χάνοντας εκτάσεις όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν εργατικές κατοικίες για τους δικαιούχους του, με μια άλλη παράλληλη «δραστηριότητα» δεν παραλείπει να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, αγοράζοντας διαμερίσματα που αποδίδει στη συνέχεια στους εργαζόμενους με μεγάλο τίμημα. Πρόσφατα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας είχε καταγγείλει την απαράδεκτη απόφαση του ΟΕΚ να προχωρήσει σε αγορά 3.000 διαμερισμάτων από κατασκευαστές και στη συνέχεια να τα διανείμει έναντι πολύ βαριού τιμήματος στους δικαιούχους.

Η απόφαση επιβάλλει να χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι - οι πραγματικοί και μόνιμοι αιμοδότες του Οργανισμού - το κάθε τετραγωνικό μέτρο σπιτιού με 1.600-1.800 ευρώ και πάνω. Ενώ την ίδια στιγμή στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα σπίτια που κατασκευάζει ο ίδιος ο ΟΕΚ δεν έχουν ξεπεράσει τα 700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση κατ' επιλογή της κυβέρνησης για να γεμίσουν τα σεντούκια των μεγαλοεργολάβων μέσω ΟΕΚ και σε βάρος των εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται έτσι το γεγονός ότι ο ΟΕΚ παραιτείται ουσιαστικά από το κατασκευαστικό του πρόγραμμα για λογαριασμό τραπεζιτών και κατασκευαστών και προς δόξαν της ανταγωνιστικότητας, της «ανάπτυξης», που μοναδικό στόχο έχουν να συμπιέσουν ακόμη πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης για να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο η κερδοφορία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org