Τετάρτη 10 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, τίμησε σε εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ, που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Με μια μαχητική συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, απαίτησαν τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων και καταδίκασαν τα συνεχιζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Αναστασία Γρηγοριάδου εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ. Υπογράμμισε ότι 60 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. «Το έγκλημά τους είναι διαρκές: έξι χρόνια από το βάρβαρο ΝΑΤΟικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, τέσσερα από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ενώ το Ισραήλ με τις ευλογίες των ΗΠΑ συνεχίζει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, δύο χρόνια από τον πόλεμο των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας στο Ιράκ», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Οι φρικαλεότητες συνεχίζονται: δολοφονίες γυναικών, παιδιών, αμάχων και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, αποτελούν ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Στις μέρες μας τίποτε δε συνηγορεί ότι έχει εξαλειφθεί η απειλή ενός νέου πυρηνικού ολοκαυτώματος, αφού υπάρχουν σχεδόν 30.000 πυρηνικές κεφαλές, ενώ οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα Εθνική Πυραυλική Αμυνα, που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και ανοίγει το δρόμο για νέους εξοπλισμούς».

Απάντηση σ' αυτή τη βαρβαρότητα μπορούν να δώσουν οι λαοί με την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος και αυτό το κάλεσμα απηύθυναν προς το λαό της Θεσσαλονίκης, χτες βράδυ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Κάλεσμα αντίστασης και ανυπακοής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ακολούθησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές με τα συνθήματά τους απαίτησαν να φύγουν οι κατοχικοί στρατοί από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, να καταστραφούν τα πυρηνικά. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στην πάλη των λαών ενάντια στη Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών.

  • Φόρο τιμής στα θύματα του ιμπεριαλισμού αποτίσανε χτες βράδυ και οι φιλειρηνικοί πολίτες της Καβάλας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πορεία στο αμερικάνικο προξενείο (10/8/2018)
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (10/8/2016)
Την Πέμπτη οι συγκεντρώσεις της ΕΕΔΥΕ (5/8/2014)
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών (9/8/2002)
Αντιιμπεριαλιστικό κάλεσμα αγώνα (3/8/2000)
Τη Δευτέρα το φιλειρηνικό ραντεβού (6/8/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org