Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Σε κατάσταση πολιορκίας θα τεθεί η χώρα μας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Προ των ευθυνών της φέρνουν την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ορέστης Κολοζώφ, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και από τα οποία προκύπτει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται σε μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και διάφορες δηλώσεις αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει ότι, στο όνομα της αποτροπής κάθε είδους "τρομοκρατικού κινδύνου", οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, εξελίσσονται σε μια τεράστια στρατιωτική, "αντιτρομοκρατική" επιχείρηση του ΝΑΤΟ», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Η χώρα μας, συνεχίζει η Ερώτηση, θα τεθεί σε "κατάσταση πολιορκίας", καθώς θα ενεργοποιηθούν σε ΝΑΤΟικό επίπεδο όλα τα μέσα και οπλικά συστήματα που διαθέτει η "νέα τάξη" στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ειδική Επιτροπή των αρχηγών των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΕ, που συνεδρίασε στη Ρώμη, αποφάσισε την ενεργό ανάμειξη και συμμετοχή αστυνομικών αρχών και δικτύων από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες σε θέματα ασφάλειας της Ολυμπιάδας του 2004».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • «Εάν αληθεύει ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει την πραγματοποίηση μιας τέτοιας αστυνομικής - στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και των ατομικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών» και εάν,
  • «προκειμένου να υλοποιήσει όλη αυτή την επιχείρηση η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καταπατήσει το Σύνταγμα και τη νομοθεσία της χώρας».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ