Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ...

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ 25% - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 3,5%... «Ανατιμήσεις ως και 25% σε 76 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σημειώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2002 ως τον Οκτώβριο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σε 42 προϊόντα οι αυξήσεις υπερέβησαν τα όρια του πληθωρισμού... Ο πληθωρισμός όμως ανεπισήμως, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης, θα κλείσει εφέτος στο 3,5%-3,6%, ενώ επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενεργοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού» («ΒΗΜΑ»).

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΛΑΣΗ: «Με απειλές για μποϊκοτάζ προσπαθεί η κυβέρνηση να ξορκίσει την ακρίβεια, την ώρα που οι νέες ανατιμήσεις είναι καθ' οδόν» («ΝΕΑ») - «Από τα 110 τρόφιμα που παρακολουθούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, στα 76 σημειώθηκαν αυξήσεις έως 25% μέσα σε ένα χρόνο. Στις αρχές του 2004 αναμένεται νέος γύρος ανατιμήσεων στην αγορά» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ: «Η κυβέρνηση αντί να μελετήσει και να εφαρμόσει τα μέτρα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου λειτουργεί βεβαίως η ελεύθερη αγορά χωρίς την ανοργανωσιά όμως και την ασυδοσία που χαρακτηρίζει τη δική μας, περιορίζεται σε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, που δεν μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν γενική αποχή από τις αγορές για μεγάλο διάστημα. Προφανώς οι αρμόδιοι επιχειρούν, με τον τρόπο αυτό, να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες των καταναλωτών, οι οποίοι έτσι και θα πληρώσουν ακριβά τα αγαθά που χρειάζονται και θα βρεθούν ...κατηγορούμενοι!» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

+16,6% ΟΙ ΦΟΡΟΙ: «Αύξηση 6,28% εμφανίζει το μέσο φορολογητέο εισόδημα, που ανήλθε σε 13.016,92 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της περασμένης άνοιξης, έναντι 12.248,23 ευρώ πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, από την εκκαθάριση των 5.090.299 δηλώσεων (το 90% αυτών ή 4.582.952 εκκαθαριστικά επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας), που υποβλήθηκαν φέτος προκύπτει ακόμα ότι τα καθαρά έσοδα που εισέρευσαν στο δημόσιο ταμείο είναι αυξημένα κατά 16,67% και ανέρχονται σε 1,96 δισ. ευρώ από 1,68 δισ. πέρυσι» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ