Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνείς αντιδράσεις για τους επτά

Εντονες πιέσεις στην Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα προκειμένου να μεσολαβήσουν με στόχο την άμεση απελευθέρωση των δύο Ισπανών νεαρών απεργών πείνας που κρατούνται μαζί με άλλους πέντε διαδηλωτές μετά τη σύλληψή τους σε κινητοποιήσεις κατά της «παγκοσμιοποίησης» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική, ασκεί η Ενωμένη Αριστερά και η Ομάδα Υποστήριξης των κρατουμένων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση της Ενωμένης Αριστεράς εκφράζονται φόβοι για την κατάσταση της υγείας των νεαρών Ισπανών Κάρλος Μαρτίν Μαρτίνεθ και Φερνάντο Πέρεθ Γκοράιθ και των συγκρατούμενών τους καθώς και αγανάκτηση «για τις ανωμαλίες που παρατηρούνται καθ' όλη τη διάρκεια κράτησής τους».

Η εκπρόσωπος της Ενωμένης Αριστεράς της Μαδρίτης Μιλάγρος Ερνάντεθ, σημειώνει από την πλευρά της πως η Ενωμένη Αριστερά και το PSOE έχουν ζητήσει ήδη τη μεσολάβηση της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανα δε Παλάθιο για να τους ενημερώσει για τις κινήσεις που κάνει το υπουργείο προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωση των κρατουμένων. Αναφέρεται μάλιστα πως το PSOE (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας) από την πλευρά του έχει ήδη ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ να μεσολαβήσει γι' αυτή την υπόθεση, μολονότι το τελευταίο «δε διαφαίνεται πολύ πρόθυμο» για κάτι τέτοιο...

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας

Πάντως, πέρα από τις πιέσεις προς το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, η Ενωμένη Αριστερά και η Ομάδας Υποστήριξης των επτά κρατουμένων απεργών πείνας αναλαμβάνουν τις προσεχείς ημέρες ποικίλες κινητοποιήσεις και μορφές δράσεις με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Στις 28 του μήνα εκπρόσωποι και μέλη της Ομάδας Υποστήριξης θα συγκεντρωθούν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη επιδιώκοντας συνάντηση με τον Ελληνα πρέσβη ώστε να του επιδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη κράτηση των διαδηλωτών. Στις 29 του τρέχοντος μηνός θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη και την Κυριακή (30/11) προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό τη μορφή ανθρώπινης αλυσίδας στην πλατεία Χαθίντο Μπεναβέντε της Μαδρίτης κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών με κεντρικό σύνθημα: «Δε θα σταματήσουμε μέχρι την απελευθέρωση των κρατουμένων Κάρλος και Φερνάντο. Λευτεριά στους κρατούμενους τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικές διεργασίες και μετεκλογικά παζάρια σε εξέλιξη(2023-07-29 00:00:00.0)
Με το άλλοθι του ενός τρίτου...(2005-02-22 00:00:00.0)
Μικρή η νίκη Θαπατέρο(2004-06-15 00:00:00.0)
Λαμβάνοντας μέτρα κατά της τρομοκρατίας...(2000-08-11 00:00:00.0)
Επικράτηση του « Λαϊκού Κόμματος»(2000-03-15 00:00:00.0)
Εκλογική συμφωνία Σοσιαλιστών - «Ενωμένης Αριστεράς»(2000-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ