Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το λούστρο ξεφτίζει...

Η κυβέρνηση Σημίτη, δε λύνει (ούτε θέλει, ούτε μπορεί) προβλήματα, τα οξύνει. Ο προϋπολογισμός του 2004 επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως όσο πιο δυνατά φωνάζει η κυβέρνηση για «κοινωνική ευαισθησία», τόσο πιο σκληρή είναι η αντιλαϊκή επίθεση

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Η μαγική εικόνα, που με τόσο χρήμα και πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο κατασκεύασε η κυβερνητική προπαγάνδα, ξεθωριάζει επικίνδυνα. Το λούστρο του «κοινωνικά ευαίσθητου», που πασαλείφτηκε άτσαλα χάρη των εκλογικών της αναγκών, ξεφτίζει, αφήνοντας να φανεί το τρομοκρατικό πρόσωπο της βάρβαρης πολιτικής της. «Αίφνης», από τα σχολεία, που θα λειτουργούσαν όλα κανονικά και χωρίς «κανένα πρόβλημα», λείπουν 8.000 αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές! Το «ολοήμερο σχολείο» μπορεί να περιμένει... Στα νοσοκομεία 17.000 οργανικές θέσεις κενές, αλλά δεν έχουν διοριστεί ούτε οι 3.200 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί κανονικά. Οι εκατοντάδες προσλήψεις που είχαν «εγκριθεί» για το 2003 δεν προκηρύχθηκαν καν... Τίποτα δεν άλλαξε προς το καλύτερο στην Παιδεία ή την Υγεία (ενδεικτικά), σε πείσμα της παρατεταμένης «επικοινωνιακής» επίθεσης (διάβαζε πλύσης εγκεφάλου), που προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες. Τα πακέτα παροχών και οι «Χάρτες σύγκλισης» σωριάζονται σαν χάρτινοι πύργοι και στην επιφάνεια έρχονται τα πραγματικά προβλήματα. Ο προϋπολογισμός του 2004 δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Τα λεφτά μαζεύονται με τους δοκιμασμένους τρόπους από τα συνήθη υποζύγια (φόροι, λιτότητα, περικοπές κοινωνικών δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.), για να καταλήξουν στα μεγάλα αφεντικά και τη χρηματοδότηση των ΝΑΤΟικών πολεμικών δαπανών και τη συμμετοχή στις ανά την υφήλιο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση Σημίτη δε λύνει (ούτε θέλει, ούτε μπορεί) προβλήματα, τα οξύνει. Η «ευημερία για όλους», σύνθημα και της ΝΔ, είναι απάτη ολκής. Ο νέος προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως όσο πιο δυνατά φωνάζει η κυβέρνηση για κοινωνική ευαισθησία, τόσο πιο σκληρή είναι η αντιλαϊκή επίθεση. Οι εργαζόμενοι τούς έχουν πάρει χαμπάρι. Εχουν ειδικευτεί οι κυβερνώντες στην αντιστροφή της πραγματικότητας και την κατασκευή μιας εικονικής. Ομως, πλέον, δεν τους πιστεύουν.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ