Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι «καλοί» άνθρωποι...

«Αν προχωρήσουμε σε παραπέρα αυξήσεις, θα απειληθούν όλες οι κατακτήσεις που είχαμε στην οικονομία και θα στραφούν κατά των ίδιων των συμφερόντων των εργαζόμενων»!

Δεν είναι δικό μας κατασκεύασμα. Η δήλωση που παραπάνω διαβάσατε όχι μόνο έγινε, αλλά έγινε και διά επίσημων χειλέων! Του κυβερνητικού εκπροσώπου!

* * *

Καταλάβατε τώρα γιατί η κυβέρνηση επιλέγει τη λιτότητα, το ξεχαρβάλωμα του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα; Το κάνει... για το καλό μας!

Χτες ο Χριστοδουλάκης εμφάνισε έναν προϋπολογισμό που προβλέπει έσοδα 14 τρισ. (εκ των οποίων το 90% από φόρους και το 1 τρισ. από ιδιωτικοποιήσεις!) και το κάνει... για το καλό μας!

Ο Σημίτης είπε χτες στο υπουργικό συμβούλιο «αυξήσεις γιοκ», χαρακτήρισε «υπερβολικά και παράλογα τα αιτήματα» και όλα αυτά... για το καλό μας!

* * *

Οπως βλέπετε, οι «Κουλούρηδες» που μας κυβερνούν εφαρμόζουν στην οικονομία μια βαθιά «παιδαγωγική» μέθοδο. Αντίστοιχη με του «καλοκάγαθου» πατέρα που σαπίζει ολημερίς στο ξύλο το αποπαίδι του και μετά από κάθε χαστούκι εξηγεί: «Σε δέρνω για το καλό σου»!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ