Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ προϋπόθεση για θετικές εξελίξεις

Πλατιά εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ την ερχόμενη Δευτέρα, 6 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παρκ»

Βήμα για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, προτάσεων, σκέψεων αλλά και παρατηρήσεων αποτελεί η πλατιά εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Παρκ» (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10), της οποίας αντικείμενο είναι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και η καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της προετοιμασίας του ΚΚΕ για την εκλογική μάχη, ενόψει της οποίας εντείνεται η προσπάθεια για όσο το δυνατόν πλατύτερο άνοιγμα στο λαό, για την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου πάνω στα καυτά λαϊκά προβλήματα και την προβολή των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ. Βασικός άξονας αυτού του διαλόγου είναι η πεποίθηση πως για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η προοπτική βρίσκεται στη δραστική αλλαγή σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας του συσχετισμού δύναμης, στην αποδυνάμωση της πολιτικής και ιδεολογικής τους επιρροής.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη η λαϊκή αγανάκτηση να μην εγκλωβιστεί σε δικομματικά διλήμματα και σε αυταπάτες, αλλά να γίνει δύναμη αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και απόφαση ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί μια τέτοια ευκαιρία ισχυροποίησης του ΚΚΕ, που μπορεί να ανοίξει δρόμο σε θετικές για το λαό εξελίξεις. Αποτελεί, άλλωστε, βασική προϋπόθεση για να βελτιωθεί η κοινωνική ατμόσφαιρα. Να δεχτούν ένα ισχυρό χτύπημα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία. Να δυσκολευτεί η άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να γίνει πιο δυνατή η λαϊκή συμπόρευση και πάλη, πιο ορατή και να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.

Αυτός ο στόχος δεν αποτελεί μια στενά κομματική υπόθεση και η επίτευξή του θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη συστράτευση, το εύρος και τη δυναμική της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια, από την υποστήριξη που θα έχουν αυτά από τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και της επιστήμης.

Η οικονομία από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων

Τη Δευτέρα 20 του Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Παρκ», με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ