Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Κώνωπες ανωφελείς

ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών έκανε την εκδήλωσή της για την Κεντροαριστερά η ΑΕΚΑ (Αξιοθρήνητη Ενωση Κουνουπιών Αθήνας).

Τη βραδιά άνοιξε το ευτραφές κουνούπι Μπίστης, γνωστό για τη μεγάλη αγωνία του για το μέλλον της Κεντροαριστεράς. Παρευρέθησαν εκ μέρους της κυβερνήσεως το γνωστό κουνούπι της Χαριλάου Τρικούπη και πασών των μυστικών υπηρεσιών Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόλμησε - ε, έτσι είναι τα κουνούπια! - να μιλήσει κατά της παγκοσμιοποίησης και για την ανάγκη συστράτευσης των προοδευτικών λεγόμενων δυνάμεων.

Οπως κάθε βραδιά που σέβεται τον εαυτό της, τα κουνούπια, ως κουνούπια, εξαπέλυσαν επίθεση εφ' όλης της ύλης, χτυπώντας πρώτο απ' όλους το Κομμουνιστικό Κόμμα. Την απόρριψη, βλέπετε, ουδείς μπορεί να αντέξει, ακόμα και τα κουνούπια. Μην ξεχνάμε ότι, στο παρελθόν, όταν οι κομμουνιστές κατάλαβαν πως ο Μπίστης είναι κώνωψ ανωφελής, απλά χωρίς δράματα, τον τίναξαν από το πέτο τους. Και αυτός κατάντησε γραμματέας της ΑΕΚΑ.

Η πείνα και η δίψα για εξουσία του κουνουπιού Μπίστη ξεπερνά ακόμα και την επιθυμία για το τσίμπημα, αυτή τη μοναδική στιγμή απόλαυσης που προσφέρει το ανθρώπινο αίμα. Ετσι οδηγούμαστε στην τρομερή αποκάλυψη: τα κουνούπια και όχι τα ρομπότ, όπως περιμέναμε, θέλουν να μας κυβερνήσουν.

Το κοινό της βραδιάς αποτελούσαν διάσημοι εντομολόγοι, συλλέκτες παράξενων ειδών, αριστεριστές δερματολόγοι και οι γνωστοί άγνωστοι περίεργοι. Το κουνούπι Μπίστης μίλησε φυσικά τελευταίο και κάλεσε κουνούπια και κοινό να παρακολουθήσουν την προβολή της νέας ταινίας του Σπίλμπεργκ «Γκουαντανάμο, ο παράδεισος των κουνουπιών». Λίγα λόγια για την ταινία: Κουνούπια της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ πίνουν το αίμα από δεμένους Ταλιμπάν. Ανάμεσά τους και μια ομάδα από ελληνικά κουνούπια που πίνουν κι αυτά το αίμα των μουσουλμάνων, αφού όμως πρώτα κατηγορηματικά δηλώσουν πως είναι εναντίον της βίας, υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών και της ανεξιθρησκίας.

Και η βραδιά έκλεισε ευχάριστα ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό μας Υμνο.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ