Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΥΣΚΟΛΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ «ΚΕΝΑ»; «Τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της τελευταίας δεκαετίας εγκρίνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Παρά τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των δαπανών τα τελευταία χρόνια (θα ανέλθει στο 7,5%), ο προϋπολογισμός του 2004 αδυνατεί να καλύψει επείγουσες ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, αφήνοντας στην πράξη μεγάλα κενά σε προσωπικό για τα σχολεία και τα νοσοκομεία». (Ν. Νικολάου - Ζ. Τσώλης - ΒΗΜΑ)

«ΚΑΥΤΟΣ» ΜΗΝΑΣ: «Σε μπαράζ απεργιών προχωρούν ο ένας μετά τον άλλον οι κλάδοι των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τα νέα μισθολόγια. Διεκδικούν τη ριζική αναμόρφωση των μισθολογίων καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν αντιμετωπίζουν το χάος των ανισοτήτων που υπάρχουν στις αποδοχές των εργαζομένων των διαφόρων κλάδων στο Δημόσιο. Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι "καυτός" μήνας για την κυβέρνηση, λόγω του κύματος των απεργιακών κινητοποιήσεων». (ΝΕΑ)

ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ...«Διάσπαση στο κοινό μέτωπο των δημοσίων υπαλλήλων και σκλήρυνση της ...εργοδοσίας (υπουργείο Οικονομίας) προκαλούν τα αλλεπάλληλα απεργιακά μέτωπα, ανά κλάδο εργαζομένων στο Δημόσιο, μια "ανταρσία" που ξέσπασε μετά την ικανοποίηση του καθολικού αιτήματος για καθιέρωση του νέου μισθολογίου, το οποίο όμως κανείς δεν ήθελε». (Χρ. Μέγας -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΧΩΡΙΣ «ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ»: «Σε κάποιο σημείο του "Μανιφέστου" τους, ο Μαρξ και ο Ενγκελς παρατηρούσαν: "Η αστική τάξη αφαίρεσε το φωτοστέφανο από όλα τα έως τότε αξιοσέβαστα επαγγέλματα που τα αντίκριζαν με θρησκευτική ευλάβεια. Τον γιατρό, τον νομικό, τον παπά, τον ποιητή, τον άνθρωπο της επιστήμης, τους μετέτρεψε σε μισθωτούς εργάτες της". Αν αυτό ίσχυε το 1848, όταν δηλαδή γράφηκε το περίφημο "Μανιφέστο", τώρα ισχύει ακόμα περισσότερο. Αφορμή, για αυτήν την εισαγωγή δεν ήταν τίποτα άλλο από την παρατεινόμενη απεργία των πανεπιστημιακών δασκάλων... Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της λαμπερής κοινωνικής ομάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μισθωτοί». (Θοδ. Ρουμπάνης -ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ