Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2ο ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ανοίγει αύριο τις πύλες του

Ξεκινάει αύριο το 2ο ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ Νεολαίας, στην κατασκήνωση του «Αριστοτελείου» Πανεπιστημίου, η οποία ήδη λειτουργεί με τη διαχείριση της «Πανσπουδαστικής», στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Εκεί, έως και την Πέμπτη 25 του Ιούλη, θα συναντηθούν εκπρόσωποι πολιτικών νεολαιών και κινημάτων από τα Βαλκάνια και όχι μόνο, σε μια διοργάνωση που συνδυάζει τις διακοπές με τη νεολαιίστικη αντιιμπεριαλιστική δράση.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους οι οργανώσεις: ΚΝΕ, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» (ΝΔΕ), Πανσπουδαστική ΚΣ, Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ΕΔΟΝ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας (TKP), Σοσιαλιστική Βουλγαρική Ενωση Νεολαίας, ΚΚ Βουλγαρίας «Γκ. Δημητρώφ», Ειρηνιστές του «Σίμπιου» (Ρουμανία), Νεολαία του ΚΚ Μακεδονίας (FYROM), Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.

Στόχος τους είναι η ένταση της κοινής δράσης του νεολαιίστικου κινήματος στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που εντείνουν την επίθεσή τους στη ζωή και τα δικαιώματα της νέας γενιάς. Μάλιστα, η διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία μπροστά στις Συνόδους του ΝΑΤΟ στην Πράγα το φθινόπωρο του 2002 και της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη το 2003. Οι κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν μπροστά σ' αυτές τις συνόδους, η προετοιμασία τους κι οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι οργανώσεις και τα κινήματα νεολαίας των Βαλκανίων, θα βρεθούν στο κέντρο της προσοχής των νέων που θα συμμετέχουν στο 2ο ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συζητήσεων και εκδηλώσεων του κάμπινγκ περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

-- Η δράση του νεολαιίστικου κινήματος των Βαλκανίων μπροστά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα, το Νοέμβρη του 2002.

-- Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.

-- Οι πρωτοβουλίες του κινήματος ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και τις αποφάσεις που πήρε για τους μετανάστες.

-- Εκδηλώσεις αλληλεγγύης με τους λαούς της Παλαιστίνης και της Κύπρου.

-- Ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση του κινήματος στις βαλκανικές χώρες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, μορφωτικών κι εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ