Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Απαραίτητη η θεσμική συμμετοχή του ΤΕΕ

«Θεσμική συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τεχνικά θέματα του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβάλλεται να αποκτήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των απαιτούμενων υποδομών». Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος.

Ο Α. Σαχίνης πρότεινε στη διοίκηση του ΤΕΕ, τη διοργάνωση εκδήλωσης - παρουσίασης για το τρίπτυχο «φυσικό αέριο - σεισμοί - ασφάλεια». Οπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, μέσα από αυτή, θα διευκολυνθεί η συγκέντρωση και η κωδικοποίηση των θέσεων εξειδικευμένων επιστημόνων ώστε να τεθούν ξεκάθαρα οι όροι που πρέπει να τεθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των αγωγών και των δικτύων αερίου, ακόμη και σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η διοίκηση του ΤΕΕ αποδέχτηκε την πρόταση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Οικονομίδης διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα βρίσκεται στη διάθεση όλων των υποψηφίων, που θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές, ώστε να προσφέρει τα απαιτούμενα στοιχεία και την απαραίτητη τεχνογνωσία, για την άρτια κατάρτιση των τεχνικών προγραμμάτων τους.

Εξάλλου, στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι πλέον προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για την έναρξη της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης. Και συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πριν το τέλος του 2002 (οπότε δημοσιεύονται τα τεύχη δημοπράτησης) η μορφή του χρηματοδοτικού σχήματος, αλλά και το θέμα της επιβολής - ή όχι - διοδίων. Γιατί μόνο τότε οι πολίτες και οι φορείς της πόλης θα μπορούν να εκφράσουν συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις, ακόμη και διεκδικήσεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης και το καθεστώς λειτουργίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ