Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Υποσχεσιολογία του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ

Αν και για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Μανόλης Μπετενιώτης, έχει αφήσει πρόσκαιρα το ημίψηλο και φόρεσε τραγιάσκα, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το ρόλο του ως κυβερνητικός βουλευτής: Ετσι, προσπάθησε να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις των άδικα απολυμένων εργατών από το Δήμο Πειραιά, με ανέξοδες υποσχέσεις του τύπου πως, όταν γίνει δήμαρχος... θα δώσει μέχρι και συντάξεις στους εργάτες του δήμου(!), σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Για τη στάση αυτή του Μ. Μπετενιώτη, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης, σχολίασε: «Πέρα απ' το γεγονός ότι προσπάθησε να αποτρέψει κάθε κινητοποίηση, έχει σημασία ότι πέρα απ' τις ανέξοδες υποσχέσεις του (πως θα... δώσει συντάξεις και θα κτυπήσει την ανεργία με ειδικό γραφείο!) δε δεσμεύτηκε σε τίποτα για τη στάση του ως Δημοτική Αρχή σχετικά με τις προσλήψεις. Εμείς διευκρινίσαμε πως δεν θα επιτρέψουμε καμία πρόσληψη σε πόστο διωχθέντος, αν δεν αποκατασταθούν όλοι... Βεβαίως, πάγια είναι η θέση μας, της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», θέση αντίθεσης στο πέρασμα βασικών κεντρικών λειτουργιών του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως π.χ. για τις συντάξεις, με στόχο την απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από τις υποχρεώσεις του που ήδη καλύπτει ανεπαρκώς.

Οταν μάλιστα αυτή η υπόσχεση παροχής συντάξεων γίνεται λίγες μέρες αφ' ότου ο Μ. Μπετενιώτης ψήφισε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αυτό ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας...

Πρόκειται για ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς που έχουμε με τους άλλους υποψηφίους. Θα κάνουμε τα πάντα, παρά την τεράστια διαφορά προβολής από τα κανάλια "τους", να την κάνουμε γνωστή στους Πειραιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ