Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επαφές στα Τίρανα

Υποσχέσεις για μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ μοίρασε αφειδώς ο Κ. Καραμανλής στις επαφές που είχε χτες στα Τίρανα με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της αποστολής του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε διαδοχικές επαφές με τον πρωθυπουργό Παντελή Μάικο, τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φάτος Νάνο, τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Αλφρεντ Μοϊσίου.

«Ενθαρρύνουμε τη μελλοντική πρόσβαση για ένταξη και της Αλβανίας, αλλά και των άλλων χωρών της περιοχής, στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί αυτό θα αποτελέσει εγγύηση για τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ολοκληρώνοντας τις επαφές ο Κ. Καραμανλής.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε θεματοφύλακας των «δημοκρατικών θεσμών», λέγοντας ότι «ενθαρρύνουμε πάντα την εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και των δημοκρατικών κανόνων». Εκτίμησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για τη βελτίωση της συνεργασίας των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για «τον απόλυτο σεβασμό και τις καλές συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία», θέμα που, όπως ανέφερε, έθεσε σε όλους τους συνομιλητές του.

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη συνέχεια στις σχέσεις του ΕΛΚ με το κόμμα του Σ. Μπερίσα και στις δυνατότητες παραπέρα ανάπτυξης των σχέσεων των δύο «αδελφών» κομμάτων στο πλαίσιο του ΕΛΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ