Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προσφυγή για τις παιδικές χαρές

Να ακυρωθεί ως μη νόμιμη η απόφαση του ΔΣ Πειραιά για παράδοσή τους σε εταιρία, ζητά η Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση»

Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με την οποία εγκρίθηκε η παραχώρηση των παιδικών χαρών στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά, έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζατζάνης. Με αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που, ας σημειωθεί, δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι προβλεπόμενες από τον Κώδικα διατάξεις για την ψηφοφορία, υποτίθεται ότι θα αναπλαστούν και αξιοποιηθούν οι παιδικές χαρές. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για προσπάθεια ξεπουλήματος σε ιδιώτες των κοινωνικών υπηρεσιών που οφείλουν να παρέχουν οι Δήμοι, αδιαφανούς διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων και προοπτικής διπλοφορολόγησης των πολιτών, μέσω των ιδιωτών που θα εκμεταλλεύονται τις παιδικές χαρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική ψηφοφορία υπερψήφισαν 7 αντί 14 σύμβουλοι που χρειάζεται. Ομως, παραβιάζοντας τη νομιμότητα λειτουργίας του ΔΣ, ο πρόεδρος αρνήθηκε να καταμετρηθούν οι ψήφοι, όπως ζητήθηκε από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, ενώ αρνήθηκε να ανακοινώσει και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας! Τα παραπάνω θέτουν ζήτημα ακυρότητας της σχετικής απόφασης του ΔΣ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, που προσέφυγαν στην επιτροπή (του άρθρου 18) για την τήρηση της νομιμότητας και των διαδικασιών στη λειτουργία του ΔΣ, τονίζουν την απαίτηση «να εξετάσει τη νομιμότητα λήψης της απόφασης, εξετάζοντας την αλήθεια των καταγγελλομένων από τη μαγνητοφωνημένη συνεδρίαση. Δεν είναι δυνατόν, πέρα από τα άλλα αντιλαϊκά που συμβαίνουν σήμερα, να ξεπουλιούνται οι βασικότερες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τέτοιες θρασείς παραβιάσεις των νομίμων στοιχειωδών διαδικασιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ