Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΝΑΣΥ στηρίζει το βιβλίο

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος

ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος

Eurokinissi

ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος
Επίσκεψη στο χώρο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Ρόκος, υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣΥ). Ο Γ. Ρόκος, περιόδευσε στο χώρο, συνομίλησε με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων, με εργαζόμενους αλλά και με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Φέτος που η καθιερωμένη έκθεση βιβλίου μετατράπηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ, υπήρχαν περισσότερες συμμετοχές εκδοτικών και άλλων φορέων. Αντίστοιχα μεγαλύτερη ήταν και η συμμετοχή των επισκεπτών.

Ιδιαίτερα μελανό στοιχείο στη φετινή διοργάνωση αποτέλεσε το γεγονός ότι η έκθεση βιβλίου παρέμεινε κλειστή σχεδόν για ολόκληρο το απόγευμα του Σαββάτου, εξαιτίας συγκέντρωσης ακροδεξιών στο Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο βρίσκεται μέσα στην έκταση που απλώνονται οι εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Βιβλίου. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τη γύρω περιοχή για την «αποφυγή» τυχόν επεισοδίων και συγκρούσεων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε και η περιοδεία του Γ. Ρόκου που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, τελικά αναβλήθηκε για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

«Το βιβλίο είναι αντίσταση για να γλιτώσει ο κόσμος από το τηλεοπτικό ζάπινγκ. Να ξαναρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τα στοιχεία παίδευσης του νου, γνώσης, καλλιέργειας», δήλωσε ο υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Σχολιάζοντας και την επανεμφάνιση των ακροδεξιών της «Χρυσής Αυγής», και φέτος στο χώρο της έκθεσης βιβλίου, ανέφερε: «Η αντίδραση επιμένει σε κάθε περίπτωση να αμαυρώσει τη διοργάνωση. Θέλει να ενσπείρει το σκοταδισμό. Με ψεύτικες και γεμάτες ενθουσιασμό εξάρσεις περί πατριωτισμού που στην πραγματικότητα φτάνει στα όρια του εθνικισμού, με αντιλήψεις φασιστικές, ρατσιστικές. Ο δημοκρατικός λαός της Θεσσαλονίκης θα τους απομονώσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ