Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων

Φιλοξενείται από το ΚΚΕ στην ΑΘήνα από 21 μέχρι 23 Ιούνη

Η ανάπτυξη της πάλης των λαών και των κομμουνιστών μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτέμβρη θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας διεθνούς συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που θα φιλοξενήσει το ΚΚΕ στην Αθήνα από τις 21 μέχρι τις 23 του Ιούνη.

Η συνάντηση θα αξιολογήσει την πείρα από πολλές περιφερειακές συναντήσεις και πρωτοβουλίες των κομμουνιστικών κομμάτων που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις στο κίνημα κατά της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και τις νέες πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Θα αναζητηθούν τρόποι για έναν πιο αποτελεσματικό συντονισμό των αντιιμπεριαλιστικών και ταξικών δυνάμεων κατά περιοχή, όπως και η ανάπτυξη της συνεργασίας στο πολύγλωσσο «Δελτίο Πληροφοριών», στο δίκτυο αλληλεγγύης κομμουνιστικών κομμάτων Solidnet και σε άλλους τομείς.

Δεκάδες κόμματα από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, από τις ΗΠΑ μέχρι την Παλαιστίνη, από την Κούβα, το Βιετνάμ, την Κίνα, από τα Βαλκάνια, τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και την Ευρώπη, από την Κύπρο και την Τουρκία, έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στη συνάντηση.

Μεταξύ τους θα παραβρίσκονται ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ