Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Δυναμικό ξεκίνημα

Μεγάλη συγκέντρωση χτες στο Πεδίον του Αρεως

Αφετηρία μιας δυναμικής πορείας η χτεσινοβραδινή μεγάλη συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», η συνάντησή της με το λαό της Αθήνας και του Πειραιά. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά της, βρέθηκαν στο Πεδίον του Αρεως, υπογραμμίζοντας με την παρουσία τους τη δέσμευσή τους να στηρίξουν αποφασιστικά και έμπρακτα τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» στην πορεία που έχει να διανύσει έως τις εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη.

Εργάτες και υπάλληλοι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση κατανοώντας την τεράστια σημασία από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις του αγώνα και της αντίστασης, οι δυνάμεις που θα απειθαρχούν στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Εκατοντάδες νέοι «πλαισίωσαν» τη συγκέντρωση προσδίδοντάς της νεανικό «οξυγόνο», καθιστώντας σαφή το σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η νεολαία στην επικείμενη εκλογική μάχη μέσα από τις γραμμές της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», για Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο και συμπαραστάτη στις ανάγκες και στις προσδοκίες της.

Η «σύνθεση» της συγκέντρωσης έδειξε πως ήδη πιάνει τόπο το πλατύ κάλεσμα της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τη δημιουργία μιας ευρύτερης ενότητας με όλους εκείνους που δε θέλουν να υποταχθούν, αλλά να αντισταθούν στη σημερινή πολιτική. Αλλωστε, ο λόγος αυτός είναι ένας από εκείνους που κάνουν το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να ξεχωρίζει, γιατί αποτελεί τη συμπαράταξη της ΝΑΣ, της Δημοκρατικής Κοινωνικής Κίνησης, της Αριστερής Ανανέωσης, αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας που προϋπήρχε και επιδιώκεται να διευρυνθεί παραπέρα.

Ολοι όσοι συγκεντρώθηκαν χτες στο Πεδίον του Αρεως αλλά και εκείνοι που θα βρεθούν δίπλα στη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» το διάστημα από δω και πέρα ξέρουν καλά, το έδειξαν και χτες, πως δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή συνάντηση προς άγραν ψήφων. Πρόκειται για κοινή πορεία στους δρόμους του αγώνα και της πάλης, που έρχεται από το παρελθόν και θα συνεχιστεί στο μέλλον, μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Μια συνεργασία που δοκιμάστηκε σε πολλά πεδία κοινής πάλης και δράσης και για το λόγο αυτό αποτελεί εγγύηση για το λαό του Λεκανοπεδίου για μια άλλη πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα τα συμφέροντά του.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ, και της ΚΟΑ, με επικεφαλής το γραμματέα της και μέλος του ΠΓ, Δ. Ζάχαρη. Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Π. Γαλετσέλη, Γ. Παπασίμο (υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων), Μ. Δασκαλάκη και Ν. Σαραντόπουλο. Αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης με επικεφαλής τους Χρ. Μαργανέλλη και Ιορδ. Παυλόσογλου. Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θέμη Γκιώνη. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Ακόμα, ο δήμαρχος Καισαριανής, Γ. Κατημερτζής, και ο επίτιμος δήμαρχος Παν. Μακρής. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής και Γιάννης Δημαράς, Πειραιά Κ. Τζατζάνης, Ν. Φιλαδέλφειας Μ. Γεωργούτης, Καλλιθέας Βασ. Δημόπουλος, Ιλίου Ν. Τριανταφύλλου, Περιστερίου Παν. Σοφός, Γαλατσίου Μπ. Ασφής, Ταύρου Δ. Χερουβείμ, Αγ. Βαρβάρας Αντ. Καλούμενος, Ν. Ηρακλείου Περ. Γκιουλέας, Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Θεοχάρης Παπαμάργαρης και ο Παν. Βακαλόπουλος, πρώην Δήμαρχος Ταύρου.

Επίσης, ο Βασίλης Κολοβός, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος. Πολυμελής αντιπροσωπεία των αξιωματικών αντιστασιακών. Σύσσωμη η Γραμματεία της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΕΚ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, Πολύβιο Τσίρκα, και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ