Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αυτοδιοίκηση - λαϊκό μετερίζι για νέους μεγάλους αγώνες

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού και παγίδευσή του σε ψεύτικα διλήμματα και επιλογές ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών έκανε λόγο, στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά Θ. Παφίλης. Ο Θ. Παφίλης, με αυτή την πολύ σημαντική του πολιτική επισήμανση, άνοιξε τη χτεσινή συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», αποκαλύπτοντας, ουσιαστικά, τις επιδιώξεις και τους στόχους του δικομματισμού σ' αυτές τις εκλογές.

Ο Θ. Παφίλης, αφού τόνισε ότι «μια τεράστια προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει και ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την προκλητική και μονόπλευρη προβολή των υποψηφίων, κυρίως των δυνάμεων και στελεχών του δικομματισμού», επισήμανε: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι εκλογές του Οκτώβρη έχουν γενικότερη πολιτική σημασία», η οποία «σχετίζεται και με τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, και την έχουν μετατρέψει σε μοχλό εφαρμογής της κυρίαρχης πολιτικής».

Αμέσως μετά ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ωρου, τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την ανεργία, τη λιτότητα, που συντρίβονται γενικότερα από την αγριότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, δε χρειάζονται άλλον έναν κυβερνητικό υπάλληλο. Δε χρειάζονται μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα υλοποιεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, που θα πουλά κάθε έργο και υπηρεσία της, που θα βάζει νέους φόρους. Αντίθετα, τόνισε, χρειάζονται μια Αυτοδιοίκηση που θα αντιστέκεται στις αντιλαϊκές επιλογές, θα αγωνίζεται μαζί τους για την αναχαίτιση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Χρειάζονται νομάρχη και νομαρχιακό σύμβουλο που θα απειθαρχούν, θα αρνούνται τις ιδιωτικοποιήσεις και τη φορομπηχτική πολιτική και θα κινητοποιούν το λαό εναντίον της».

Ο Θ. Παφίλης ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές «συγκρούονται δυο πολιτικές, η μια που καλεί σε συναίνεση, έγκριση, υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική και ζητά καλύτερη διαχείρισή της και εκφράζεται στους συνδυασμούς που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, και η άλλη που καλεί σε καταδίκη της, αντίσταση και αγώνα για την ανατροπή της και εκφράζεται στο ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σ' όλο τον ελληνικό λαό τόνισε: «Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" δεν είναι εκλογικό σχήμα που έχει στόχο μόνο ένα καλό εκλογικό ποσοστό. Είναι η έκφραση της δυναμικής που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια στα μέτωπα των αγώνων και υποστηρίζει πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συσπείρωση και πάλη πλατιών λαϊκών στρωμάτων για τη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" επιδιώκει την οικοδόμηση μιας ευρύτερης ενότητας, ενός ευρύτερου λαϊκού ρεύματος, που θα συνεχίσει και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται από τη νεοφιλελεύθερη επέλαση. Στο ψηφοδέλτιο της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" ο εργαζόμενος θα βρει τον εαυτό του, τα συμφέροντά του, την προοπτική για μια ανθρώπινη κοινωνία».

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε το λαό «να δώσει δύναμη στη δύναμή του, για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση-λαϊκό μετερίζι για νέους μεγάλους αγώνες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή και την επομένη των εκλογών(2002-10-14 00:00:00.0)
ΟΧΙ στους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών(2002-09-27 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο μάχης και ελπίδας(2002-09-22 00:00:00.0)
Ψήφο αντίστασης στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων(2002-09-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική(2002-09-07 00:00:00.0)
Συμπαράταξη για Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού(2002-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ