Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αριστη» διακυβέρνηση

Λίγες μέρες πριν ο κ. Παπαδόπουλος είχε ανακοινώσει τα αντικαπνιστικά μέτρα. Μεσολάβησε η δήλωση ότι αποχωρεί από την πολιτική και χτες πραγματοποιήθηκε η - τυπική - συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Συνάντηση εξαιρετικά σύντομη στην οποία ο τέως υπουργός δεν είχε μάλλον ούτε το χρόνο για ένα τελευταίο τσιγάρο πριν ο Κ. Σημίτης τον «ευχαριστήσει πολύ για τις υπηρεσίες του» και του δείξει την πόρτα...

Είναι προφανές ότι η κατάσταση εντός της κυβέρνησης δεν είναι και η καλύτερη. Οι δημοσκοπήσεις συνιστούν διαρκή πονοκέφαλο, η διαδοχή έρχεται και επανέρχεται, υπουργοί «κουνούν το μαντίλι» στους συναδέλφους τους και γενικώς η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει τόσο εύθραυστη, όσο και ο «πήλινος στρατός» που θαύμαζε ο πρωθυπουργός στην Κίνα.

Θα περίμενε κανείς ότι υπ' αυτές τις συνθήκες η ρητορεία της ΝΔ περί «χώρας που δεν κυβερνάται» θα είχε κάποια βάση. Κι όμως: Και το Ασφαλιστικό προωθείται, το Φορολογικό επίσης, οι διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ουδόλως χαλαρώνουν και γενικώς, με ή χωρίς Παπαδόπουλο, η «χώρα κυβερνάται άριστα». Το ΠΑΣΟΚ, βλέπετε, όσο κι αν η κατάσταση στο εσωτερικό του... «σηκώνει τσιγάρο», εκεί που θέλει να είναι συνεπές τα καταφέρνει και με το παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ