Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕΝΙΔΙ
Δυναμική αντίδραση στις απαλλοτριώσεις

Απέκλεισαν τις γραμμές του ΟΣΕ. Θύματα του υπέργειου προαστιακού 248 σπίτια και πολλά δέντρα

Από την προχτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων Μενιδίου
Από την προχτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων Μενιδίου
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής οι κάτοικοι του Μενιδίου κλείνοντας για λίγη ώρα τις γραμμές του τρένου στο ύψος της περιοχής Κόκκινου Μύλου. Απαίτησή τους είναι να μην απαλλοτριωθούν οι 248 ιδιοκτησίες εξαιτίας της διάνοιξης των γραμμών για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ζητούν να γίνει υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου και να ενημερωθούν για τα ακριβή έργα που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο χώρο.

Η Ζαμπία Κατσαδενδράκη, μέλος της διοίκησης της Επιτροπής Αγώνα, σημείωσε στη διάρκεια της συγκέντρωσης πως μια τέτοια προοπτική θα σημάνει την οριστική «ταφόπλακα» της ήδη υποβαθμισμένης περιοχής.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», χαιρετίζοντας την κινητοποίηση τόνισε: «Η "Συμπαράταξη" υποστηρίζει το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Εξ αρχής, όμως, σημειώναμε την ανάγκη να παρθούν υπόψη οι ανάγκες των κατοίκων και οι μελέτες για την υπογειοποίηση». Ο ΟΣΕ, συνέχισε, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν χρήματα, τα οποία, όμως, είναι ανάγκη να εξασφαλίσει εφόσον πρόκειται για έργο υποδομής για τα επόμενα 50 ή 80 χρόνια, και όχι για τις 20 μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Θάνος Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου» (ΠΑΣΥΜ), σημείωσε πως με το συγκεκριμένο έργο «θα θησαυρίσουν κάποιοι σε βάρος μας» και συμπλήρωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Τέλος, την κινητοποίηση χαιρέτισε ο Κώστας Μούρτης, υποψήφιος δήμαρχος, με τη «Συνεργασία - Αλλαγή», Αγ. Αναργύρων, ενώ παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος της ΠΑΣΥΜ, Βασίλης Τοπαλιανίδης. Εκεί ήταν και ο δήμαρχος Μενιδίου, Δ. Παπανίκας, που αντιμετώπισε τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων για όσα δεν έκανε για να αποτρέψει αυτό το έργο.

Να σημειωθεί, ότι μετά το τέλος της κινητοποίησης, όπως μας κατήγγειλε ο Θ. Τραβασάρος, αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έναν απ' τους συγκεντρωμένους κατοίκους, με το αιτιολογικό της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οταν ο Θ. Τραβασάρος πήγε στο Τμήμα για να διαμαρτυρηθεί, αστυνομικοί απείλησαν και τον ίδιο με σύλληψη, λέγοντας πως θα έρθουν σε επαφή με τον εισαγγελέα προκειμένου να στηρίξουν κατηγορία. Τελικά, μετά από λίγη ώρα ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Οπως κατήγγειλε στο «Ρ» ο δημοτικός σύμβουλος, από τη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς προέκυψε πως έχουν τα στοιχεία των περισσοτέρων κατοίκων που διαμαρτύρονται για τον προαστιακό και θα τα παραδώσουν στον ΟΣΕ για να προχωρήσει σε μηνύσεις!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ