Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με νέα απεργία συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νικόπολις»

Με νέα απεργία χθες και σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νικόπολις» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, απαντώντας στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε απεργία είχαν προχωρήσει και την περασμένη Παρασκευή, 22 Μάρτη, απαιτώντας από την εργοδοσία απαντήσεις για το μέλλον της επιχείρησης, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΕΠΕ, σε μια απαράδεκτη και τιμωρητική πρακτική η εργοδοσία κατέβαλε τα μισά χρήματα από τα έναντι χρωστούμενα σε όσους απήργησαν, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Παράλληλα προχώρησε και σε στοχοποίηση εργαζομένων, ενάντια στους οποίους ακολούθησε πρακτικές εκφοβισμού, προσπαθώντας να φιμώσει το προσωπικό. Την ίδια στιγμή, για τον Φλεβάρη δεν τους έχει εξοφλήσει τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Βιώνουμε το πώς η εργοδοσία θέλει σιγή νεκροταφείου στον χώρο δουλειάς, δε θέλει καμία οργάνωση και αντίδραση από τους εργαζόμενους.

Είναι η πάγια τακτική των εργοδοτών σε κάθε χώρο δουλειάς, που εφαρμόζουν τους νόμους όλων των κυβερνήσεων αλλά και Οδηγίες της ΕΕ.

Εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν γενικά στον κλάδο του Τουρισμού "χαρούμενους" εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με μισθούς - ψίχουλα, να βαράμε 13ωρα για να μετράνε δισ. ευρώ κέρδη οι μεγαλοξενοδόχοι και οι tour operators, κι εμείς να μην έχουμε να βγάλουμε τον μήνα.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Με τη συλλογική μας δράση, με την αλληλεγγύη μας, με το ΣΕΤΕΠΕ στην καθοδήγηση του αγώνα μας, συνεχίζουμε. Εμείς που χτίζουμε το "τουριστικό θαύμα", εμείς δεν καρπωνόμαστε τίποτα. Εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο ζούμε με έναντι και εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζουν, όμως, αντίθετα μας πεισμώνουν!

Ακόμα πιο μαχητικά διεκδικούμε: Σταθερή ημερομηνία μισθοδοσίας, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να εξοφληθεί ο Φεβρουάριος άμεσα και για όλους, και να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι εκβιασμοί σε βάρος των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε περισσότερους χώρους δουλειάς απλώνεται η μάχη για τις ΣΣΕ(2024-05-23 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στο ξενοδοχείο «Νικόπολις»(2024-03-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα»(2022-07-13 00:00:00.0)
Προκαλεί ο όμιλος «Euromedica»(2015-11-04 00:00:00.0)
Σήμερα η διαμαρτυρία για τα δεδουλευμένα(2015-02-10 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη ο αγώνας για τα δεδουλευμένα(2009-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ