Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να μην περάσουν τα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού

Καλεί στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παράδοση των υδάτων σε ανώνυμη εταιρεία

Με σύνθημα «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού - Οχι στη δημιουργία ΑΕ διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία», η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει τη μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ για την παράδοση της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας σε ανώνυμη εταιρεία (ΟΔΥΘ ΑΕ - Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ΑΕ).

Παράλληλα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας και την πανθεσσαλική κινητοποίηση τους, που θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Καλεί δε τον λαό της πόλης και της περιοχής «να οργανώσει μαζικά τον αγώνα του και να βροντοφωνάξει για ακόμα μία φορά "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", γιατί αυτοί οι σχεδιασμοί είναι έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού μας».

Η διοίκηση του ΕΚΛ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «για ακόμα μία φορά αποκαλύπτεται η υποκρισία όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) που διαχρονικά εφαρμόζοντας αντίστοιχες Οδηγίες της ΕΕ, στο όνομα της δήθεν προστασίας του νερού, εμπορευματοποιούν τη χρήση του, τις υποδομές του, τις εργασίες συντήρησής του. Αυτή η πολιτική, που στηρίζει τις καπιταλιστικές επενδύσεις στον κλάδο, οδηγεί σε εκτόξευση των τιμολογίων του νερού για τον λαό, σε δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και επιβάλλει την επιχειρηματική λειτουργία των επιχειρήσεων ύδρευσης με γνώμονα το κέρδος».

Προσθέτει ότι «οι εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων μας στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλους τους οργανισμούς που συγχωνεύονται θα επιδεινωθούν, με κίνδυνο ακόμη και απώλειας των θέσεων εργασίας, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε στρώνεται το έδαφος εδώ και χρόνια, με την πρόσληψη εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τερατούργημα που βαθαίνει την εμπορευματοποίηση νερού και δασών(2024-04-26 00:00:00.0)
Οχι στη διαχείριση του νερού της Θεσσαλίας από ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία(2024-03-28 00:00:00.0)
Εγκαταλείπεται οριστικά το έργο εκτροπής του Αχελώου(2017-09-30 00:00:00.0)
Για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων(2012-07-24 00:00:00.0)
Ερχονται τα χαράτσια της ΕΕ(2007-07-29 00:00:00.0)
Τη λύση θα φέρει ο ενωτικός αγώνας(2001-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ