Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΛΟΧΟ
Φτάνει πια με τον βούρκο, πλήρης αποζημίωση τώρα!

Παραμένουν βυθισμένοι στα νερά, ενώ τους έρχονται και λογαριασμοί για τα πλημμυρισμένα σπίτια τους

Από την κινητοποίηση των κατοίκων
Από την κινητοποίηση των κατοίκων
Αγανακτισμένοι είναι οι πλημμυροπαθείς του Βλοχού του δήμου Παλαμά, οι οποίοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση πάνω στη γέφυρα του ποταμού, που το ανάχωμά του έσπασε και έπνιξε το χωριό τους. Την ίδια ώρα η καμπάνα του χωριού χτυπούσε πένθιμα.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, καθώς επτά μήνες τώρα δεν έχουν σπίτια, το νερό είχε φτάσει τα 4,80 μέτρα, οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα ενοικίου, ενώ τους έρχονται και λογαριασμοί ...ρεύματος για τα κλειστά σπίτια!

«Θέλουμε να φύγουμε από τον βούρκο», λένε, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζουν λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης. Πάνω από 100 οικογένειες ζητούν να μετεγκατασταθουν, ενώ άλλες οικογένειες ζητούν πλήρη αποζημίωση για να παραμείνουν στον τόπο τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Γιάννης Τσιούτρας, Γραμματέας της Ενωτικης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Παρευρέθηκαν επίσης, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, ο Νίκος Τέγος, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Αρης Πολυγένης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Παλαμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ