Τετάρτη 27 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καμιά συναίνεση στα σχέδια που οδηγούν στο ξεκλήρισμά τους

Προετοιμάζουν κινητοποίηση την Κυριακή 31 Μάρτη στο Κιλελέρ

Αγωνιστική απάντηση στον νέο γύρο επίθεσης που μεθοδεύεται εις βάρος τους από την κυβέρνηση δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

Ετσι, την ώρα που κυβέρνηση, τοπικές αρχές και επιχειρηματικοί όμιλοι, με εργαλείο το master plan της ολλανδικής εταιρείας «HVA», προωθούν σχέδια για την «αλλαγή παραγωγικού μοντέλου» στον Θεσσαλικό κάμπο, τη «στροφή» σε πιο «σύγχρονες και δυναμικές καλλιέργειες», την ενίσχυση του προσανατολισμού των λεγόμενων «πράσινων» επενδύσεων, π.χ. φωτοβολταϊκά, και την ανάγκη «εξοικονόμησης υδάτινων πόρων», οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους στέλνουν το μήνυμα ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους, συνεχίζοντας να ζουν από την παραγωγή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, στον προσανατολισμό των αγροτών είναι η διοργάνωση κινητοποίησης την Κυριακή 31 Μάρτη στο Κιλελέρ, όπου θα πραγματοποιηθεί η φιέστα που στήνουν κάθε χρόνο η κυβέρνηση και τοπικές αρχές της περιοχής.

Σε αυτή τη φιέστα θα καταγγείλουν ότι στην περιοχή προκρίνονται αντιπλημμυρικά έργα που κινούνται στη γνωστή λογική του κόστους - οφέλους, προαναγγέλλοντας νέες καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλουν τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους, αιτήματα για τα οποία έδωσαν μάχη επί 35 μέρες στα μπλόκα.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα, για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ