Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργία σήμερα στο ξενοδοχείο «Νικόπολις»

Με 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Νικόπολις», στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό Συνδικάτο τους, το ΣΕΤΕΠΕ, με στόχο την άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια από πρώτο χέρι τι σημαίνει "ανάπτυξη" στον κλάδο του τουρισμού. Η επιχείρηση έμενε όρθια και έφερνε κέρδη στους ιδιοκτήτες χάρη στη δική μας δουλειά. Αντίθετα, για εμάς, υπήρχαν μόνο εντατικοποίηση της δουλειάς, εκβιασμοί, απληρωσιές, πληρωμές με έναντι.

Οταν εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε ότι δεν πάει άλλο και ήρθαμε σε επαφή με το κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΕΠΕ, καταφέραμε τις πρώτες νίκες μας, καθώς η επιχείρηση έχει αρχίσει να καταβάλλει μέρος των χρωστούμενων μισθών και οφειλόμενων επιδομάτων.

Ωστόσο, η εργοδοσία συνεχίζει τον εμπαιγμό στο πρόσωπό μας. Τη στιγμή που συνεχίζει να μας χρωστάει δεδουλευμένα, ταυτόχρονα αρνείται να μας ξεκαθαρίσει ποια είναι η κατάσταση της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μας φορτώσει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό από τα κέρδη όλων των προηγούμενων χρόνων.

Αρνούμαστε να σηκώσουμε για άλλη μια φορά το βάρος των κερδών τους και των επιχειρηματικών τους πλάνων. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ