Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζονται και δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία, ενόψει και της στάσης εργασίας της ΟΕΝΓΕ στις 27 Μάρτη, που καλεί ταυτόχρονα σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στη 1.30 μ.μ.

Η σκυτάλη των αντιδράσεων πέρασε χτες στο Νοσοκομείο Μεταξά, όπου ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

«Οχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ενταξη στα ΒΑΕ», ανέγραφε το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας φώναξαν συνθήματα όπως «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις», ενώ μοιράστηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και η Μαίρη Αγρογιάννη, γγ της ΕΙΝΑΠ.

«Και μετά τις φιέστες και τις υποδοχές των υψηλά ιστάμενων, ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης με τη διεξαγωγή και του πρώτου απογευματινού (μη ογκολογικού) χειρουργείου μέσα στο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μα αυτό μας φέρνει τρόμο», σημειώνει το Σωματείο, και αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, όπου λείπουν 190 νοσηλευτές, παραμένουν κλειστές 2 και ενίοτε 3 χειρουργικές αίθουσες, οι τραυματιοφορείς αντί για 7 είναι 4 κ.ο.κ. Επομένως, «πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση η βιασύνη που επιδεικνύεται για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, ιδιαίτερα μέσα σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο!», τονίζει το Σωματείο, διαμηνύοντας πως «ως εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα. Οι ασθενείς και όλοι μας, ως εν δυνάμει ασθενείς, έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να δικαιούμαστε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Την κατρακύλα του ξεζουμίσματος των ασθενών ΕΜΕΙΣ δεν θα την ακολουθήσουμε, αλλά θα παλέψουμε για να την ανατρέψουμε».

Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους να καταγγελθεί οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκρατίας, εκβιασμού ή/και δωροδοκίας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία.

Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις

-- «Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!» καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας, καλώντας στις 8/3 σε στάση εργασίας (1μ.μ. - 3μ.μ.) και σε κινητοποίηση στις 2 στο προαύλιο του νοσοκομείου.

-- Στην Πάτρα, την αντίθεσή του στη λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» «Ο Ιπποκράτης», όπου οι εργαζόμενοι με τη χτεσινή Γενική Συνέλευση αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 26 Μάρτη (12 μ. - 3 μ.μ.), ημέρα έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στο ΠΓΝΠ του Ρίου, συγκέντρωση στην πύλη του «Αγιος Ανδρέας» στη 1 μ.μ. και συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΕΙΝΑ στο πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα (2 μ.μ.), την ίδια ημέρα.

Νέα κινητοποίηση στο Αττικόν την Πέμπτη

Σε νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο «Αττικόν» καλούν τα Συνταξιουχικά Σωματεία Δυτικής Αθήνας ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. «Οι συνταξιούχοι πληρώσαμε και πληρώνουμε εισφορές μια ζωή! Δικαιούμαστε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα», υπογραμμίζουν, τονίζοντας ότι «η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ