Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Πολιτικό «παπατζιλίκι» από το υπουργείο Εργασίας για να αθετήσει τις δεσμεύσεις του

Την προκλητική στάση της κυβέρνησης και την πολιτική απατεωνιά τόσο της σημερινής υπουργού Εργασίας όσο και του προκατόχου της καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, μετά την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων εκ μέρους του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι του κλάδου είχαν αποσπάσει, μέσα από τις κινητοποιήσεις τους, δεσμεύσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο για την υλοποίηση συγκεκριμένων διεκδικήσεων.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση «ξεχνάει» την περιβόητη «συνέχεια» του κράτους, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επιδίδεται σε «πολιτικό παπατζιλίκι» και να επιχειρεί με θράσος να κάνει τους εργαζόμενους «μπαλάκι» ανάμεσα σε νυν και πρώην υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο Αδ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπουργός Υγείας σήμερα και υπουργός Εργασίας μέχρι πρότινος, είχε δεσμευτεί το περασμένο φθινόπωρο για την κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία με τις εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς και για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων οικοδόμων μετά την 1/1/1993 κατά 2 χρόνια (από τα 62 στα 60 χρόνια).

Τον Γενάρη του 2024, στο πλαίσιο κυβερνητικού ανασχηματισμού, τον διαδέχθηκε η Δ. Μιχαηλίδου, και στο αίτημα της Ομοσπονδίας να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου, η νέα τότε υπουργός ζήτησε χρόνο να συνεννοηθεί και να ενημερωθεί σχετικά από τον προηγούμενο υπουργό Εργασίας. «Της δώσαμε όσο χρόνο χρειαζόταν και με το παραπάνω», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

Ομως, την Τετάρτη 20 Μάρτη, αντιπροσωπεία συνδικάτων, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, συναντήθηκε με την υπουργό για το ζήτημα του κατώτατου μισθού και των Συμβάσεων. Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκε εκ νέου το ζήτημα των κυβερνητικών δεσμεύσεων απέναντι στους οικοδόμους. Και η απάντηση της υπουργού «δείχνει την πολιτική απατεωνιά και τους μοιρασμένους ρόλους των μελών της», σχολιάζει η Ομοσπονδία.

Η απάντηση της Δ. Μιχαηλίδου στην Ομοσπονδία και στους οικοδόμους ήταν να πάνε «στο υπουργείο Υγείας και στον Αδωνι Γεωργιάδη για να υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε» (!), προσθέτοντας πως η ίδια θα εφαρμόσει ό,τι προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, εννοώντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, δηλαδή η διάταξη για το ΓΕΜΗΣΟΕ, που όμως έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με εισήγηση να κριθεί αντισυνταγματική.

«Πρόκειται για πολιτικό παπατζιλίκι άνευ προηγουμένου με κατανεμημένους ρόλους και τακτική. Ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο ακολουθώντας παρελκυστική τακτική και κοροϊδεύοντας χιλιάδες οικοδόμους που περιμένουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους», καταγγέλλει η Ομοσπονδία. «Εμείς δεν έχουμε χαριστεί σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν υπουργό.Με τον αγώνα μας πάντα είμαστε συγκεκριμένοι στο τι λέμε, πώς το λέμε, πότε το λέμε.Το λιγότερο που έχουμε να πούμε για την κυβέρνηση, την κα Μιχαηλίδου και τον κ. Γεωργιάδη είναι ότι πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες», προσθέτει.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε το "μπαλάκι" ανάμεσα σε πρώην, νυν και επόμενους υπουργούς Εργασίας», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία. «Εχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τέτοιους, όπως οι παραπάνω, σε όλη την ιστορία μας. Να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν. Τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι. Η πολιτική τους αρχίζει και τελειώνει με βάση όσα απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες. Τα δικά μας αιτήματα στο καλάθι με τα άχρηστα. Η απάντηση θα δοθεί στον δρόμο του αγώνα. Με τους οικοδόμους δεν κατάφερε κανείς να κάνει παιχνίδια. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε. Αν νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει, είναι "βαθιά νυχτωμένοι"», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία η μεγάλη μάχη, σταθμός για τη συνέχιση του αγώνα(2023-11-09 00:00:00.0)
Με απεργία απαντάμε στον αντεργατικό όλεθρο(2023-09-16 00:00:00.0)
ΟΧΙ! Για να αναθρέψουμε τα παιδιά μας(2005-07-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι οικοδόμοι(1997-02-05 00:00:00.0)
Πανοικοδομική απεργία αύριο(1997-02-04 00:00:00.0)
Τριήμερη απεργία από σήμερα(1996-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ