Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους σήμερα οι οικοδόμοι

Απεργούν πανελλαδικά για μέτρα κατά της ανεργίας και της "μαύρης εργασίας", τη λύση ασφαλιστικών και οικονομικών τους προβλημάτων. Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Κάνιγγος

Στο διευρυνόμενο απεργιακό κίνημα ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, μπαίνουν σήμερα με το δικό τους γνώριμο δυναμισμό οι οικοδόμοι όλης της χώρας, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία και απαιτώντας"μέτρα τώρα" για την αντιμετώπιση της ανεργίας, της "μαύρης" εργασίας και των άλλων οξυμένων προβλημάτων τους.

Στα πλαίσια της απεργίας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 πμ στην πλατεία Δικαστηρίων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Β. Ελλάδας.

Αγωνιστικό προσκλητήριο στους οικοδόμους να συμμετέχουν καθολικά στην απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων,τονίζοντας πως "μόνο με τη συνέχιση και το δυνάμωμα των αγώνων μπορεί να νικηθεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί στην αβεβαιότητα και την εξαθλίωση".

Η ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, που δυο μήνες μετά την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει για την ικανοποίηση ορισμένων αιτημάτων του κλάδου, δεν έχουν κάνει τίποτα.

Ανοιχτές παραμένουν και όλες οι μεγάλες "πληγές" που ταλανίζουν τον κλάδο, όπως η ανεργία. Ανεργία, που διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, παρά την πρόσκαιρη αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας τον προηγούμενο χρόνο. Ταυτόχρονα, το φαινόμενο της χρησιμοποίησης στις οικοδομές αλλοδαπών (και όχι μόνο) σε συνθήκες "μαύρης εργασίας" έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Και ενώ είναι γνωστές οι προτάσεις των συνδικάτων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, η κυβέρνηση, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών από τρίτες χώρες, οδηγεί σε χειροτέρευση της κατάστασης.

Σοβαρά προβλήματα, που "καίνε" τον κλάδο, είναι και τα ασφαλιστικά. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες, καθώς - όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία - βρίσκονται σε εξέλιξη γενικότεροι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ