Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τους αγώνες των εργαζομένων

"Η συνάντηση στους δρόμους του αγώνα διαρκώς και περισσότερων τμημάτων των εργαζομένων αποτελεί γεγονός πολυσήμαντο για την προοπτική του μαζικού λαϊκού κινήματος, αλλά και για την πορεία των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα αναδείχνεται πιο έντονα το αποκρουστικό και επικίνδυνο πρόσωπο της κυβέρνησης. Γίνεται πλατιά συνείδηση ότι οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους μια κυβέρνηση της βίας και της ωμής τρομοκρατίας, που επιδιώκει τη σύγκρουση, ελπίζοντας να εκφοβίσει το λαό και να του νεκρώσει κάθε πνεύμα αντίστασης. Ματαιοπονεί. Η "δημοκρατία" της ανεργίας, της φτώχειας και του φραγγελίου δε θα περάσει! Θα συντριβεί ο στόχος της κυβέρνησης να τσακίσει το λαό ηθικά και πολιτικά, προκειμένου να στρώσει το έδαφος για το πέρασμα και άλλης, νέας χιονοστιβάδας αντιλαϊκών μέτρων στα επόμενα χρόνια.

Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό χαιρετισμό:

  • Στους μικρομεσαίους αγρότες, που συνεχίζουν ανυπότακτοι τον ηρωικό αγώνα τους, παρά το όργιο των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και των ύβρεων που δέχονται από την κυβέρνηση, καθώς και των πιέσεων ορισμένων ΜΜΕ.
  • Στους εκπαιδευτικούς, που για τρίτη βδομάδα συγκρούονται με την αδιαλλαξία και με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.
  • Στους εμποροϋπαλλήλους και στους άλλους απεργούς εργαζόμενους, που πυκνώνουν τις γραμμές της μαζικής πάλης.

Είναι κυβερνητική επιλογή το χτύπημα των λαϊκών αγώνων, για να υποταχθεί συνολικά ο λαός στις επιλογές του Μάαστριχτ, της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας. Γι' αυτό και η κυβέρνηση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι θεωρεί δίκαια τα αιτήματα, αλλά διαφωνεί με τις ακραίες - όπως τις χαρακτηρίζει - μορφές πάλης. Υποκρίνεται όταν υποστηρίζει ότι θέλει να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Πραγματοποιεί αντιλαϊκούς ελιγμούς, όταν επικαλείται το διάλογο, δηλαδή την προσπάθεια τσουβαλιάσματος των εργαζομένων στα σχέδια των πολυεθνικών και της πορείας σύγκλισης.

Η εργατική τάξη και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τον εφιάλτη της μόνιμης λιτότητας. Σήμερα δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους, παράλληλα με το ξεπούλημα του παραγωγικού πλούτου της χώρας που δημιούργησαν με το αίμα τους. Σήμερα υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου.

Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται επιβάλλουν την ένταση της λαϊκής πάλης, την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων, την απόκρουση κάθε προσπάθειας, απ' όπου κι αν προέρχεται, να αντιπαρατεθούν μεταξύ τους διάφορα τμήματα των εργαζομένων. Τα κοινά συμφέροντα απαιτούν την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, τη συμπαράσταση, την ενεργό στράτευση και την υλοποίηση της αρχής "όλοι για έναν και ένας για όλους". Απαιτούν την κονιορτοποίηση των θεωριών της "κοινωνικής συναίνεσης" και των συμβουλίων χάραξης εθνικής πολιτικής.

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση, για ν' ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση.

Το Γραφείο Τύπου

της ΚΕ του ΚΚΕ"


Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση των απεργών δημοσίων υπαλλήλων. Συνεχίζουν καθηγητές, δάσκαλοι - νηπιαγωγοί


ΣΕΛ.  17   -   19

Με αυταρχικές πρακτικές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και ξεδιπλώνοντας μια πρωτοφανή σε διαστάσεις αστυνομοκρατική επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης, επιχειρεί η κυβέρνηση να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών


ΣΕΛ.  12   -   15



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ