Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Καταθέτει στεφάνι για τους νεκρούς των Ιμίων

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) τιμά τους νεκρούς των Ιμίων, αντιναύαρχο Χ. Καραθανάση, 34 ετών, κυβερνήτη, αντιναύαρχο Π. Βλαχάκο, 31 ετών, συγκυβερνήτη, πλοίαρχο Ε. Γιαλοψό, 29 ετών, χειριστή συσκευών, καθώς και όλους όσοι μέχρι σήμερα δώσανε τη ζωή τους ασκώντας τα καθήκοντά τους για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της απώλειάς τους, η ΚΕΘΑ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφ. Β. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη, αύριο, Τετάρτη, στις 11.30 π.μ.

Η ΚΕΘΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συμπληρώνονται 28 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης στα Ιμια, μέσα στην οποία τα δύο ΝΑΤΟικά κράτη, Ελλάδα και Τουρκία, βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου. Η κρίση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση των ΗΠΑ και οδήγησε στην επιβολή από την τουρκική πλευρά της πολιτικής των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο». Στη συνέχεια επισημαίνει: «Η κινητικότητα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων εντείνεται, στη σκιά των πολέμων που μαίνονται στη γειτονιά μας με βάση τους ανταγωνισμούς και τα σχέδια για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους αγωγούς και τους δρόμους μεταφοράς του εμπορίου. Αναφερόμαστε στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σφαγή και το ξεσπίτωμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο που λέγεται Ισραήλ, αλλά και στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Υεμένη με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας». Ενώ σχετικά με την προαναγγελθείσα αποστολή φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο «στόμα του λύκου», στην Ερυθρά Θάλασσα, τονίζει: «Εμείς, απόστρατοι σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναπόσπαστο τμήμα τους, γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση που εκθέτει το πλήρωμα της φρεγάτας, του ελικοπτέρου και της ομάδας ΟΥΚ σε σοβαρότατους κινδύνους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τη Λάρισα έως την Ερυθρά το «νήμα» της πολεμικής εμπλοκής(2024-02-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους πεσόντες στα Ιμια(2023-02-01 00:00:00.0)
Τίμησε τους πεσόντες των Ιμίων(2018-01-31 00:00:00.0)
Παραμένει στην Ερυθρά η φρεγάτα «Ψαρά»(2014-04-23 00:00:00.0)
Στα πρόθυρα αλλαγής καθεστώτος στο Αιγαίο(1996-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ