Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Μεγάλη κινητοποίηση για τις ανάγκες του λαού το Σάββατο 10 Φλεβάρη

Απέναντι από την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι συνδυασμοί της ΝΔ και του «ανεξάρτητου» «ΣΠΙΡΑΛ» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Από παλιότερη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Πάτρας
Από παλιότερη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Πάτρας
Σε μεγάλη κινητοποίηση διεκδίκησης της ικανοποίησης των αναγκών του πατραϊκού λαού προχωρά ο δήμος Πατρέων το Σάββατο 10 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., απαιτώντας χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία του, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα που είναι απαραίτητα στην πόλη, να μην προχωρήσουν μια σειρά από μέτρα περαιτέρω εμπορευματοποίησης αγαθών όπως π.χ. το νερό κ.ά.

Το θέμα έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή και τα συνολικά προβλήματα που προκαλούνται από την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., απέναντι στους δήμους. Η πρότασή της υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Απέναντι στάθηκε ουσιαστικά η παράταξη του εκπροσώπου της ΝΔ, Κ. Σβόλη, που κατέθεσε άλλη πρόταση χωρίς πολιτικό σκεπτικό, αλλά και ο δήθεν «ανεξάρτητος» συνδυασμός «ΣΠΙΡΑΛ» του Π. Ψωμά, που απείχε από την ψηφοφορία.

Καλώντας να βρεθεί όλη η πόλη στο πόδι, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε στην εισήγησή του:

«Ο πατραϊκός λαός ξεσηκώνεται, διεκδικεί τα δίκια του, δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!

Η κυβέρνηση, και τη φετινή χρονιά, αρνείται να χρηματοδοτήσει τον δήμο μας - όπως και όλους τους δήμους. Αντί για 91 εκατομμύρια συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μόνο 24. Αρνείται την πρόσληψη εργαζομένων, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συμπολιτών μας. Αυτήν τη στιγμή, μας λείπουν πάνω από 400 μόνιμοι εργαζόμενοι από τον δήμο, 200 από τη ΔΕΥΑΠ και πάνω από 50 από τα Νομικά Πρόσωπα, με βάση τα ήδη λειψά οργανογράμματα.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ο ιδρώτας του πατραϊκού λαού, τα έσοδα από την άγρια φορολογία μας, να καταλήγουν στα χέρια μιας χούφτας κατόχων του πλούτου στη χώρα μας.

Δεν μπορούμε να καταγράφουμε πλήθος αναγκών στα σχολεία μας, να μην υπάρχει κρατικός σχεδιασμός κάλυψης των αιτημάτων μας για σύγχρονα σχολεία, να μη χρηματοδοτούν στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολικών επιτροπών, να μην έχουμε κάλυψη με καθαρίστριες, να μην μπορούν να ανοίγουν τα σχολεία τα απογεύματα, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να παίζουν, υπό την επιμέλεια γυμναστών και εργαζομένων δημιουργικής απασχόλησης.

Είναι απαράδεκτο να μη δίνουν ούτε ένα ευρώ για τη δημοτική οδοποιία της πόλης μας, ούτε ένα ευρώ για την αθλητική δραστηριότητα των παιδιών μας, να έχει παραχωρηθεί το Πράσινο Ταμείο στους δανειστές κατά 97,5% και να δίνονται "ψίχουλα" για τις αναπλάσεις, για την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο την αδιαφορία για την υπογειοποίηση του τρένου και τη διαμόρφωση στην επιφάνεια του γραμμικού πάρκου, για την παραχώρηση στον δήμο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, ώστε να δημιουργηθεί το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο.

Δεν θα ανεχτούμε την ιδιωτικοποίηση του νερού, που προωθείται μέσω των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ και θα οδηγήσει στη διάλυση του κρίσιμου αυτού τομέα, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθώς και στην εκτόξευση των τιμολογίων νερού.

Η ανάγκη για την επίλυση του μεγάλου θέματος της μετακίνησης εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, με σύγχρονα σχεδιασμένα μέσα, προαστιακό, αστική συγκοινωνία, τραμ, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο κατάλογος των αναγκών είναι ατελείωτος».

Κάλεσε, τέλος, μπροστά σε όλα τα μέτρα που του κάνουν τη ζωή του «κόλαση», ο λαός, με τους φορείς του, να μπει μπροστά, να απαιτήσει τα δικαιώματά του, πλημμυρίζοντας τις σκάλες στην Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου, τη μέρα της κινητοποίησης. «Ολη η Πάτρα στο πόδι! Με τα παιδιά μας, για το δίκιο και την προκοπή της πόλης μας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ