Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Γενάρη 2024 - αριθ. φύλλου: 14431

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Της φτώχειας την οργή... » κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Μεγάλη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα


ΣΕΛ.  6

Δυναμώνουν ο αγώνας, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη!

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον ύπουλο «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη συκοφαντία σε βάρος αγροτών και φοιτητών για να εφαρμόσει μια βάρβαρη και αντιδραστική πολιτική, που καταπατά κάθε δικαίωμα του λαού και της νεολαίας

Την απάντηση δίνουν:

  • Τα μπλόκα που ενισχύονται και οι συλλογικές αποφάσεις για κλιμάκωση, με επόμενο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στην «Agrotica», το Σάββατο 3 Φλεβάρη στις 12 μ. στη Θεσσαλονίκη | Ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων
  • Οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στα πανεπιστήμια και οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται για 4η βδομάδα, με νέα συλλαλητήρια αύριο, Πέμπτη, και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Φλεβάρη | ΚΝΕ: Η κυβέρνηση, που κάνει την αδικία νόμο, ονομάζει «παράνομο» τον αγώνα των φοιτητών
  • Οι προετοιμασίες των συνδικάτων για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα

ΣΕΛ.  8   -   15

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγώνας επιβίωσης

Με την ενίσχυση των μπλόκων που έχουν στηθεί εδώ και μέρες, με νέα που στήνονται καθημερινά σε πολλές περιοχές της χώρας και με άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργανώνονται από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους, αφού τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την παραμονή τους στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τους οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια.

Στα μπλόκα του αγώνα, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν μάχη για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ, αλλά και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.

Ειδικά στη Θεσσαλία, οι αγρότες συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το ίδιο κράτος που τους έπνιξε και τώρα καθυστερεί τραγικά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης από τη μεγάλη καταστροφή και αποκατάστασης των χωριών και της γης τους.

Σήμερα έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα στους βιοπαλαιστές της υπαίθρου, για να διακρίνουν ότι τα προβλήματά τους ούτε προσωρινά είναι ούτε συγκυριακά ούτε «εισαγόμενα». Αντίθετα, αποτελούν μόνιμο βραχνά με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή τους.

Πώς απαντά όμως η κυβέρνηση στις δίκαιες διεκδικήσεις τους; Το χτεσινό παραλήρημα του πρωθυπουργού είναι προκλητικό. Από τη μία παρουσίασε ως ...παροχή το να μην κόβεται το ρεύμα λόγω χρεών στους πλημμυροπαθείς αγρότες, που έτσι κι αλλιώς έχουν μείνει χωρίς εισόδημα.

Από την άλλη, κουνούσε το δάχτυλο στους παραγωγούς να είναι κι ευχαριστημένοι με την ακρίβεια, αφού, όπως ισχυρίστηκε, έτσι «πουλάνε ακριβότερα» και έχουν «μεγαλύτερα έσοδα»!

Με τέτοια ψέματα και συκοφαντίες η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», ενώ ξέρει καλά ότι η δική της πολιτική είναι αυτή που στρώνει το έδαφος σε μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους να στραγγαλίζουν τους βιοπαλαιστές αγρότες με τις εξευτελιστικές τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα τους, πουλώντας τα στη συνέχεια πανάκριβα στον λαό, για να αυξάνουν τους τζίρους και τα κέρδη τους.

Και βέβαια, πάει πολύ η κυβέρνηση, που στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς» απορρίπτει τη διεκδίκηση των αγροτών για κατώτατες εγγυημένες τιμές, να δείχνει την αχαλίνωτη ακρίβεια ως μέσο ...πλουτισμού για τους μικρούς αγρότες.

Η αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί - κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν «το μαρτύριο της σταγόνας». Η ίδια πολιτική βγάζει στους δρόμους χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντι λοιπόν στην προσπάθεια εξωραϊσμού και στην προπαγάνδα της αναμονής για ...καλύτερες μέρες, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι παρατάσσουν την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των μπλόκων, απαιτώντας να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους για να πάρουν ανάσα επιβίωσης.

Ο αγώνας τους αφορά όλη την εργατική τάξη και τον λαό και γι' αυτό χρειάζεται να εκφραστούν τις επόμενες μέρες ακόμα πιο μαζικά η στήριξη και η αλληλεγγύη. Τους ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Αλλά και τα κοινά βάσανα που τους φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, οι εγκληματικές ελλείψεις στην Υγεία κ.ά.

Στα μπλόκα του αγώνα, στους δρόμους της διεκδίκησης, λοιπόν, κρίνεται το δίκιο για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Κι αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες με την κλιμάκωση και τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων!


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ
Πρώτα ολοκλήρωση της σφαγής και μετά διαιώνιση της κατοχής

Στο κόκκινο το «θερμόμετρο» σε όλη τη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών και τις απειλές των ΗΠΑ για αντίποινα σε βάρος του Ιράν | Την ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο επιβεβαίωσε στη χτεσινή του συνέντευξη ο Κυρ. Μητσοτάκης


ΣΕΛ.  18   -   19


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο 130,74% το πανελλαδικό πλάνο

Ολες οι Κομματικές Οργανώσεις υπερκάλυψαν τα πλάνα τους


ΣΕΛ.  3
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στον Ασπρόπυργο

Ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τον λαό της περιοχής στην υποβάθμιση και στη φτώχεια


ΣΕΛ.  17
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Συνδυασμένη επίθεση στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η κύρωσή της στη Βουλή


ΣΕΛ.  13
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Αποκλεισμοί λιμανιών, σε αναβρασμό μεγάλες πρωτεύουσες

ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ