ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και την υπερκάλυψη να φτάνει στο 130,74%

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, με το συνολικό πλάνο να υπερκαλύπτεται κατά 130,74%. Επίσης όλες οι Οργανώσεις Περιοχής υπερκάλυψαν τα δικά τους πλάνα, όπως και η ΚΝΕ. Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο κατά σειρά οικονομικό «κλείσιμο» τη Δευτέρα 29 Γενάρη.

Σύντροφοι, φίλοι και οπαδοί μαζεύτηκαν από νωρίς το απόγευμα στα γραφεία των ΚΟ, όπου υπήρχαν οι απαραίτητοι μεζέδες, ενώ δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα τραγούδια. Πολλά ήταν τα χαμόγελα, αφού στέφθηκε με επιτυχία η μάχη που με αυταπάρνηση δόθηκε για σχεδόν τρεις μήνες. Για άλλη μια χρονιά υπερκαλύφτηκε ο στόχος που είχε τεθεί, χιλιάδες εργαζόμενοι και λαού ενίσχυσαν από το υστέρημά τους το Κόμμα.

Το «κλείσιμο» τράβηξε μέχρι αργά το βράδυ, όλοι και όλες έβαλαν τα δυνατά τους και έτσι έγινε μια τελευταία δρασκελιά άνω του 17% του συνολικού πλάνου. Μεγάλη ήταν η αγωνία και για την άμιλλα, που ωθούσε την προσπάθεια με αμείωτη ένταση κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν εκ νέου την προσφορά τους, ακόμη ένα «κόκκινο μεροκάματο», ενώ τρόπο να στείλουν την ενίσχυσή τους βρήκαν ακόμη και αυτοί που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης έχει προς το παρόν διαμορφωθεί η κατάταξη των Οργανώσεων με κριτήριο το ποσοστό κάλυψης του πλάνου τους. Αναμένεται να ενσωματωθούν και τα άλλα κριτήρια που έθετε η προκήρυξη της Αμιλλας από τη Γραμματεία της ΚΕ, για να καθοριστούν η τελική κατάταξη και οι 3 πρώτες Οργανώσεις που θα βραβευτούν.

Ενθουσιασμός στο τελευταίο πανηγυρικό «κλείσιμο» σε όλα τα κομματικά γραφεία
Ενθουσιασμός στο τελευταίο πανηγυρικό «κλείσιμο» σε όλα τα κομματικά γραφεία
Πρώτη την «καρό» σημαία είδε η ΚΟ Ηπείρου με 161,52%, η οποία από τότε που προπορεύτηκε δεν άφησε τη θέση του οδηγού. Στη δεύτερη θέση με την εκπνοή ανέβηκε η ΚΟ Αιγαίου με 145,99%. Για λίγο έχασε το δεύτερο σκαλί του βάθρου η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 145,12%, όντας όμως στην πρώτη τριάδα και κάνοντας μια εντυπωσιακή κούρσα στα τελευταία μέτρα. Ακολουθούν η ΚΟ Κρήτης με 138,78% και η ΚΟ Εξωτερικού με 135,12%. Στην 6η θέση είναι η ΚΟ Αττικής με 132,61%. Στο 131,13% σταμάτησε η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ελάχιστα πιο πίσω με 130,88% η ΚΟ Θεσσαλίας.

Στην 9η θέση τερμάτισε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 117,98%. Στις επόμενες θέσεις κατά σειρά βρέθηκαν οι ΚΟ: Πελοποννήσου με 116,03%, Κεντρικής Μακεδονίας με 115,27% και Δυτικής Ελλάδας με 113,89%.

Η ΚΝΕ υπερκάλυψε το πλάνο της κατά 137,46%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 102,39% και αυτή του «902» κατά 101,50%.





Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ