Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Β. ΜΕΤΑΞΑΣ
Κάνετε πράξη τις οδηγίες των ομίλων να βγουν από τη μέση οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου, μέσα και έξω από τη Βουλή, κυρίως στους μεγάλους αγώνες που αναπτύσσονται από αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, κατέπεσε η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιαστεί ότι δήθεν περιέχει μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως τόνισε, η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, κάνοντας πράξη τις οδηγίες τους, ενώ υπενθύμισε ανάλυση του ΣΕΒ από το 2017, όπου γραφόταν ότι «η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων από όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου κι αυτό είναι ένδειξη υπανάπτυξης της οικονομίας (...) Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί ως προς τις συνέπειες από το έλλειμμα προσαρμοστικότητας της ελληνικής οικονομίας στις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της παραγωγής (...) Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής προστατευτισμού που ασκείται»!

«Αυτά λέει ο ΣΕΒ και φυσικά οι βασικοί κρίκοι της καπιταλιστικής οικονομίας είναι αλφαδιασμένοι σε αυτήν την κατεύθυνση, για παράδειγμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έλεγε πριν από μερικούς μήνες ότι η εκτεταμένη παρουσία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το κομμάτι της αγοράς που βρίσκεται στα χέρια μικρών ΕΒΕ στερούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που το ορέγονται προκειμένου να θεριέψουν παραπέρα τα κέρδη τους.

Τόνισε ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους που φυτοζωούν έπειτα από χρόνια επιθέσεων σε βάρος τους απ' όλες τις κυβερνήσεις με τη φοροληστεία, την κατάργηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, τις κατασχέσεις, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το Ασφαλιστικό και πολλά άλλα. Θύμισε ότι η σημερινή επίθεση εξαγγέλθηκε πριν από τις εκλογές διά στόματος Κατρούγκαλου, του οποίου τις ιδέες εφαρμόζει σήμερα καρμπόν η ΝΔ, αποδεικνύοντας πόσο βάσιμη ήταν η θέση του ΚΚΕ ότι όποιος κι αν αναλάβει το τιμόνι της διαχείρισης το σχέδιο ήταν προδιαγεγραμμένο προς υλοποίηση.

«Την ίδια ώρα», σημείωσε, «το κεφάλαιο απολαμβάνει φοροασυλία και προκλητικά προνόμια που τα βαφτίζετε όλοι αναπτυξιακά εργαλεία».

Καταλήγοντας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν θα καταφέρει τίποτα με την προσπάθεια να φέρει σε αντιπαράθεση τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες με τους εργάτες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ούτε να σπάσει τη συμμαχία που μπορεί και πρέπει να αναπτύξουν.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αφήνουν τεράστια παρακαταθήκη και είναι ελπίδα για τη συνέχεια, κατέληξε, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ