Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Για το ΚΚΕ κριτήριο είναι η αντιλαϊκότητα του νομοσχεδίου

Παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση σχετικά με την ένσταση αντισυνταγματικότητας έναντι άρθρου του νομοσχεδίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της πρότασης, με κριτήριο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα συνολικά του νομοσχεδίου και όχι μόνο την αντισυνταγματικότητα επιμέρους άρθρων και διατάξεων. Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε για μια ακόμα φορά την απόσυρσή του.

«Το Σύνταγμα και οι εκάστοτε ερμηνείες του γίνονται κατά το δοκούν», σχολίασε και αναφέρθηκε στην προσαρμογή του Συντάγματος από όλες τις κυβερνήσεις στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων και της άρχουσας τάξης. «Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις αντισυνταγματικότητας προς την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση κατέθετε αιτήσεις αντισυνταγματικότητας προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπενθύμισε. Κοινό κριτήριο, όπως εξήγησε, είναι η ερμηνεία του Συντάγματος με βάση την ικανοποίηση των εκάστοτε αναγκών, συμφερόντων και σχεδιασμών της άρχουσας τάξης, ενώ η προστασία των λαϊκών αναγκών μένει «μόνο στα λόγια» και οι συνταγματικές διακηρύξεις περί «ισότητας» αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και χωρίς αντίκρισμα όταν πρόκειται για τα δικαιώματα του λαού. «Αντίθετα, η προστασία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο του Συντάγματος», τόνισε.

Κριτήριο για το ΚΚΕ, όπως εξήγησε, για τις εκάστοτε νομοθετικές διατάξεις είναι οι επιπτώσεις τους στα λαϊκά στρώματα. «Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ζητάμε να αποσυρθεί, γιατί είναι βαθύτατα αντιλαϊκό απέναντι στις ανάγκες ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών με τη νέα φοροεπιδρομή που εξαπολύει», επεσήμανε ο Ν. Καραθανασόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ