Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, η εκδήλωση συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Παρασκευής (μέλος ΟΓΕ). Το αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει όλους τους παραβρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, καθώς είχαν δηλώσει συμμετοχή η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, οι Ενώσεις Γονέων Μαθητών Αγίας Παρασκευής και Χολαργού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' - Γ΄ ΕΛΜΕ Β' Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής και πέριξ δήμων, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής και η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Yussef Dorkhom, και εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Κοινότητας στη χώρα μας.

Στον χώρο μπροστά από το αμφιθέατρο, πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών σχολείων της περιοχής με κύριο θέμα την παύση της γενοκτονίας που συντελείται σήμερα από το Ισραήλ και την εκεχειρία στην Παλαιστίνη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή φιλμ για όλα τα δεινά που έχει υποστεί ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς και απαγγελία ποιήματος στα Αραβικά και στα Ελληνικά από παιδιά της Παλαιστινιακής Κοινότητας.


Στη σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Κουντούρογλου, καταδίκασε τη σφαγή χιλιάδων αμάχων, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες, από το κράτος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου με πρόσχημα την «αυτοάμυνα» επιδιώκει να εκτοπίσει το σύνολο των Παλαιστινίων από τη γη τους, προκειμένου να εκμεταλλευτεί προς όφελος μεγάλων μονοπωλίων τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Επιτροπής στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να αποσύρει όποια στρατιωτική δύναμη έχει στείλει εκεί προς υποστήριξη του Ισραήλ και να σταματήσει τις διευκολύνσεις στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ μέσω των αμερικανικών βάσεων, αλλά και να κάνει πράξη την απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Συγκίνηση προκάλεσαν στη συνέχεια τα παιδιά από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής που τραγούδησαν μαζί με τις δασκάλες τους τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη, ενώ κατόπιν ακολούθησε η χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής με 4 τραγούδια και 2 ποιήματα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αντιπολεμικά και αντιφασιστικά τραγούδια, όπου συμμετείχαν οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης, Μαριλίζα Λούντζη, Μιλτιάδης Κολιαδήμας, Νίκος Χαλιόρης και Ολύνα Γιαλαμά με καλλιτεχνική επιμέλεια και συνοδεία κιθάρας από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ενώ μια νεανική νότα έδωσε το μαθητικό συγκρότημα StageRevolution σε ήχους metal μουσικής.


Στο τέλος, προβλήθηκε σε video-wall ο ύμνος της Παλαιστίνης σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και η εκδήλωση έκλεισε με το σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» να δονεί το αμφιθέατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ