Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ
Στις 19 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η δίκη

Για άλλη μια φορά προχτές διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 19 Δεκεμβρίου η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξαγορά ψήφων και παραμένει στη φυλακή από τον Μάη, όταν συνελήφθη, δύο μέρες μετά την επικράτησή του στις τοπικές εκλογές.

Η διαδικασία διεκόπη καθώς μεταξύ άλλων δεν παρευρέθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας Αβντίλ Ράμα, που είναι και αδελφός του Αρσέν Ράμα, του δεύτερου βασικού μάρτυρα κατηγορίας. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να καταθέσει, απορρίπτοντας αίτημα της Εισαγγελίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις - όπως επιμένει και η υπεράσπιση - πολλές παρατυπίες που έχουν γίνει. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροί του κάνουν λόγο για χρήση πλαστών εγγράφων, μέχρι και καταπάτηση του Συντάγματος.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της βδομάδας εξετάστηκε στο ειδικό δικαστήριο των Τιράνων χωριστό αίτημα που έχει υποβληθεί, να λάβει ο Μπελέρης άδεια και να ορκιστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, όμως αναβλήθηκε η εκδίκαση και αυτού του αιτήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ