Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οταν όλα μοιάζουν μαγικά... μα προπαντός αμερικάνικα»

Σχόλιο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων για τα νέα αίσχη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

«Για άλλη μια φορά ατιμώρητοι θα μείνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί τραμπούκοι από το πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "USS Gerald Ford" για τα αίσχη που προκάλεσαν στην πόλη των Χανίων αυτές τις μέρες, με τον ξυλοδαρμό και την παρενόχληση δύο 15χρονων κοριτσιών, αλλά και το επεισόδιο στο Λιμάνι, όταν Αμερικανός ναύτης αντιστάθηκε απέναντι σε 4 αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν», σημειώνει σε σχόλιό της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και θυμίζει ανάλογα προηγούμενα περιστατικά όπου οι Αμερικανοί μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι «με εντολή εισαγγελέα».

«Αν αναρωτιέται κανείς γιατί συμβαίνει αυτό», συνεχίζει, «πού ποντάρουν όλοι αυτοί και είναι σίγουροι πως ό,τι και να κάνουν δεν θα υποστούν καμία συνέπεια, η απάντηση είναι απλή: Για όλους αυτούς που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, ασκήσεις και επεμβάσεις και κατοικοεδρεύουν στη Σούδα ή όπου αλλού στη χώρα μας, υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς απαλλαγής από ποινικές διώξεις που ονομάζεται "ετεροδικία".

Η τελευταία φορά που επεκτάθηκε ήταν στις αρχές του 2020, όταν κυρώθηκε στη Βουλή το λεγόμενο "Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ". Πρόκειται για τη νέα διμερή Στρατιωτική Συμφωνία, που μετέτρεψε ακόμα περισσότερο τη χώρα σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων. Μαζί με εκείνο το "Πρωτόκολλο" ψηφίστηκε και η Συμφωνία που είχε κάνει προηγουμένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ για την επέκταση της ετεροδικίας, που περιλαμβάνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στην Ελλάδα, καθώς και τα εξαρτώμενα μέλη. Το σχετικό άρθρο προβλέπει συγκεκριμένα: "Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία της ασκήσεως πειθαρχικού ελέγχου από τις στρατιωτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέλη της δυνάμεως και την επίδραση που έχει ο έλεγχος αυτός στην επιχειρησιακή ετοιμότητα".

Αλλο ένα "λαμπρό" δείγμα της "ασφάλειας" και της "προστασίας" που παρέχουν στον χανιώτικο λαό η πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και η παροχή "διευκολύνσεων" στη Σούδα και όπου αλλού πατάνε το πόδι τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μακελάρηδες. Και γι' αυτό την ευθύνη έχουν ακέραιη όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη βάση των ΝΑΤΟικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ