Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Οπως είναι γνωστό, όταν οι δημοσιογράφοι καλούνται να καλύψουν σφαγές, γενοκτονίες ή πολέμους είναι δεδομένο ότι θέτουν και εαυτούς στην πρώτη γραμμή του πυρός. Αυτό, όμως, που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ είναι πρωτόγνωρο. Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο αποθαρρύνονται, αλλά πυροβολούνται από τον ισραηλινό στρατό. Σκοπός είναι να μην μπορέσουν να καταγράψουν τις θηριωδίες...

Αυτά ανέφερε χτεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, Detroit News και έξι οργανώσεις για τα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στις οποίες οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, που έχουν την έδρα τους στο Παρίσι και η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών της Ιερουσαλήμ, με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ελευθερία του Τύπου.

«Οι παρατεινόμενες επιχειρήσεις αποκλεισμού ολόκληρων πόλεων με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους είναι υπερβολικές, αδικαιολόγητες και αντιπαραγωγικές», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των έξι οργανώσεων. «Οι ισραηλινές αρχές αντιμετωπίζουν ως εχθρούς πολλούς δημοσιογράφους... Επίσης κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να κρύψουν από τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τις συνοδεύουν», δήλωσε ο Ρομπέρ Μενάρ, Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ