Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΗΠΑ
Ο Μπλερ συζητά «το πότε και το πώς» θα... επέμβει στο Ιράκ!

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

«Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη ώρα, αλλά η λελογισμένη και μετρημένη δράση κατά του Ιρακινού ηγέτη είναι αναπόφευκτη» δήλωσε χτες ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

«Η μέθοδος για να πετύχουμε την αντικατάσταση του Σαντάμ Χουσεΐν είναι κάτι που ακόμη αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Τόνι Μπλερ, επιχειρώντας να καταπραΰνει (;) τις οξύτατες αντιδράσεις Βρετανών βουλευτών που αντιτίθενται στα σχέδια των κυβερνήσεων ΗΠΑ - Βρετανίας για την εξαπόλυση νέας επέμβασης στο Ιράκ. Χτες, επί παραδείγματι, περίπου 150 βουλευτές (μεταξύ αυτών 120 απ' τους 411 του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος!) υπέγραψαν κείμενο εκφράζοντας τη «βαθιά τους ανησυχία» για μία επικείμενη επίθεση στο Ιράκ.

Μπους: «Θα τους συμβουλευτώ όλους»...

Το ίδιο 24ωρο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υποδεχόμενος χτες το βράδυ το ΓΓ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, στο Λευκό Οίκο, διαβεβαίωσε πως η Ουάσιγκτον θα έχει «στενές διαβουλεύσεις με τους συμμάχους όσο προχωρεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας»... Με την ίδια αφορμή, ο Τζ. Ου. Μπους ευχαρίστησε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ για την ενεργοποίηση του άρθρου πέντε της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας («επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων»), αλλά και όσες χώρες συμμετέχουν ή βοήθησαν τη στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ