Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμασίες για το παλλαϊκό συλλαλητήριο

15 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, η προπαγάνδιση του μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητηρίου και της συναυλίας, που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και η καταδίκη της ανελέητης σφαγής, που έχει εξαπολύσει ο αρχιεγκληματίας πολέμου Σαρόν με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ και των ηγετών της ΕΕ. Τη συναυλία διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό, στην οποία συμμετέχουν, το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΕΔΥΕΘ, η ΦΕΑΠΘ, η νομαρχία, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών και δεκάδες ακόμη φορείς.

Παράλληλα, μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, που εκφράζεται μέσα από ανακοινώσεις των φορέων. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ, εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης, και δηλώνει: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με αυτήν της παγκόσμιας κοινότητας. Καλεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναλογιστεί τις ευθύνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και από το μαρτυρικό παρελθόν του ίδιου του εβραϊκού λαού και να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης». Κάτω από το κείμενο, ήδη έχουν συγκεντρωθεί 1.348 υπογραφές μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ (μελών ΔΕΠ και υπόλοιπου προσωπικού) και η προσπάθεια συνεχίζεται. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 1ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Αλλες πόλεις


Να σταματήσει η ισραηλινή επέμβαση και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, θα απαιτήσει ο λαός των Σερρών, με τη μαζική συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 8.30μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων.

Την Παρασκευή 12 Απρίλη, συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Θα γίνει στις 8μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πικετοφορίες συμπαράστασης οργανώνει και η Επιτροπή Ειρήνης Πέλλας. Αύριο Παρασκευή στις 8μ.μ. στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών και την Τρίτη 16 Απρίλη στις 8μ.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες της Εδεσσας.


Από την πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης
Από την πρόσφατη κινητοποίηση συμπαράστασης στον αγώνα των Παλαιστινίων από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ