Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΓΕΝΕΤΙΚΗ
Κατά της κλωνοποίησης ανθρώπου ο Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Την ψήφιση νόμων με στόχο την απαγόρευση όλων των τύπων ανθρώπινης κλωνοποίησης επρόκειτο να συστήσει αργά χτες βράδυ στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος σε αντιπροσωπεία της Γερουσίας, ενόψει και της σχετικής ψηφοφορίας του Σώματος που προβλέπεται να διεξαχθεί στο τέλος Μάη.

Τον περασμένο Ιούλη, η Βουλή των Αντιπροσώπων (την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί) είχε ψηφίσει νομοθεσία για την απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπου για αναπαραγωγικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Αντίθετα, στη Γερουσία, γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος κινούνται με σκοπό την ψήφιση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την κλωνοποίηση με στόχο την ιατρική έρευνα...

Κίνδυνοι για τη μητέρα και το παιδί - κλώνο...

Υψηλό κίνδυνο για ένα σπάνιο επιθετικό καρκίνο των γεννητικών οργάνων διατρέχει η μητέρα που θα γεννήσει - και εάν... - το κλωνοποιημένο παιδί που ισχυρίζονται πως κυοφορεί οι Δρ Σεβερίνο Αντινόρι (ιταλός) και Πάνος Ζαβός (Ελληνοκύπριος). Σ' αυτή την εκτίμηση - πρόβλεψη συγκλίνουν απόψεις πολλών ειδικών γενετιστών, οι οποίοι κλήθηκαν να σχολιάσουν την πρόσφατη είδηση κυοφορίας κλωνοποιημένου ανθρώπινου εμβρύου από τη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση «ΝΙΟΥΣΑΪΝΤΕΪΣΤ». Οι επιστήμονες αυτοί, μεταξύ αυτών και ο Ρούντολφ Τζένις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), χαρακτήρισαν «ανεύθυνες και απεχθείς» τις όποιες προσπάθειες κλωνοποίησης ανθρώπου, υποστηρίζοντας πως ακόμη και εάν γεννηθεί κλώνος ανθρώπου, τότε στους πιο «τυχερούς» ενδέχεται να παρουσιαστούν σοβαρές γενετικές ανωμαλίες που εμφανίζονται μόνον με την πάροδο του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ