Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ
ΟΧΙ στη λογική των ίσων αποστάσεων

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης της Βουλής Ν. Γκατζή

Χωρίς σαφή καταδίκη της ισραηλινής επιδρομής στα παλαιστινιακά εδάφη και με μία τακτική σχεδόν ίσων αποστάσεων κινήθηκε η χτεσινή συνάντηση των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης και Ελλάδας-Ισραήλ, που λειτουργούν στα πλαίσια της Βουλής. Αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών με τις αντίστοιχες Ομάδες Φιλίας των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων για τη διαμόρφωση κοινής πρότασης, που θα κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τόνισε ότι «οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν οι επιτροπές δεν πρέπει να κινούνται στην ανοιχτή ή συγκαλυμμένη λογική των ίσων αποστάσεων». Υπογράμμισε δε - όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - ότι επιβάλλεται:

- Να καταδικάσουμε καθαρά την εισβολή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και τις πράξεις σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και του Προέδρου Γ. Αραφάτ. Να ζητήσουμε την άμεση αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

- Προϋπόθεση για την ειρήνευση στην περιοχή είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι Επιτροπές Φιλίας να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ομάδες των Κοινοβουλίων της Ευρώπης ώστε να δραστηριοποιηθούν για τους παραπάνω στόχους και την αποκατάσταση και εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ